Ängelholms FF — Jönköpings Södra IF

0
    271

Med två tredjedelar av Superettan spelad mötte J-Södra Ängelholms FF. Med två snabba mål av Michael Nanchoff och Victor Nilsson tidigt i matchen slutade den 2-2 efter mål av Ängelholm sent i respektive halvlek.
    Vi får en jättebra start med först ett mål i 7’ minuten och ett andra i den 14’ minuten. Samtidigt har de haft två jättebra chanser de med, säger Mats Gren efter matchen. Vi började riktigt bra, men kom inte riktigt igång med vårt spel ändå. Vi låg lite fel i våra positioner, lite tveksamma i aggressiviteten och försvarsspelet. Det kändes inte jättebra från början, ändå så ledde vi med 2-0. När de reducerade med fem minuter kvar av första halvleken kändes det lite tungt. I halvtid kunde vi rätta till en del saker som inte funkade i första halvlek, det såg bättre ut i defensiven. Vi var lite för tveksamma i offensiven idag, lite för passiva och fick inte i gång vårt spel riktigt. Kändes ändå som att vi kontrollerade andra halvleken och de skapade inte särskilt många farliga chanser. Därför kändes det surt att vi inte kunde hålla ledningen och att vi bara fick med oss en poäng.
    Michael Nanchoffs mål var jättefint, vi byggde upp det bakifrån där vi byter sida med ett uppspel till Robert Gojani som lyfter bollen över deras försvarsspelare till Nanchoff som lyfter bollen från sidan över målvakten. Det andra målet är också ett sidoskifte där Tommy Thelin vinner en nickduell som passar till Victor Nilsson som skjuter ett skott utifrån, säger Gren.
    Deras reduceringsmål ser lite misstänksamt ut, det kan varit offside innan bollen landar framför fötterna på Junes Barny som slår in bollen i mål, men jag måste se det sen på filmen, funderar Gren. Det andra målet kändes onödigt där Othman El Kabir får ett långt och hårt inlägg mot bortre stolpen där vi tappar markering. Zourab Tsiskaridze fick i samband med målet ett gult kort efter att han i frustration sparkat till stolpen. André Calisir fick ett gult kort efter han missat slå bort bollen och fick offra sig för ett kort för att undvika en kontring.
    Kalle Svensson fick en smäll på läppen och tanden som blev lös. Det blev ganska mycket blod så vi bytte ganska snabbt. Bytte in Fredric Fendrich istället och flyttade ner Tsiskaridze på försvarsplats, säger Gren. Nilsson fick en smäll på huvudet, kände sig dimmig och inte alls särskilt pigg. Han ville av i halvtid, det var synd att vi fick göra två så tidiga byten. Vi hade behövt ha in lite fler pigga ben i slutet av matchen, säger Gren.
    Det var en helt ok match vi gjorde löpmässigt, men fick inte igång vårt spel riktigt, avslutar Gren.
    Edin Hamidovic fick komma under de sista 10 minuterna av matchen och ytterligare en spelare från juniorsidan har fått göra debut i A-truppen.
    Ängelholm – Jönköpings Södra 2-2 (1-2)
    0-1 (7) Michael Nanchoff 0-2 (14) Viktor Nilsson 1-2 (39) Junes Barny 2-2 (89) Otman El Kabir
    Domare: Chris Johansen
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Karl Svensson (43), Viktor Rönneklev – Zourab Tsiskaridze – Viktor Nilsson (46), Robert Gojani, Michael Nanchoff, Tommy Thelin (84) – Kenan Hajdarevic
    Inhoppare: Fredric Fendrich (43) Jonathan Drott (46) Edin Hamidovic (84)
    Övriga: Anton Cajtoft, Jesper Manns, Oskar Olsson, Dijan Vukojevic
    Skott på mål: 5-2