Torns IF — Jönköpings Södra IF

0
    357

J-Södra vann kvällens cupmatch planenligt mot division 2 laget Torns IF. Hemmalaget stod upp bra fram till att de fick en utvisning mot sig i slutet av första halvlek. J-Södra kunde lite turligt gå till pausledning med 2-1 efter ett straffmål av Robert Gojani och ett vackert frisparksmål signerat Zourab Tsiskaridze. I andra halvlek orkade inte Torn stå emot och spiken kom redan i minut 46 då Kenan Hajdarevic gjorde 3-1. Oskar Olsson fastställde slutresultatet till 4-1. Mer info senare.
    Mats Gren hade valt en liten annan elva jämfört med seriespelet. Jesper Manns och Zourab fick spela i försvaret och succémannen senast, Robert Gojani, tog plats på det centrala mittfältet tillsammans med Michael Nanchoff. Robert Gojani gjorde matchen första mål då han på straffspark i slutet av halvleken. I samband med straffen får hemmalagets Amir Darban Khales utvisad men det skulle inte bli det sista röda kort i denna match. Tätt efter 0-1 målet kvitterar Torn genom ett skott från Niclas Lundberg. Södra och Zourab får halvlekens sista chans och frisparken skruvas runt muren och direkt in i mål.
    Andra halvlek hinner knappt börja förrän Kenan Hajdarevic gör matchavgörande 1-3 på en retur. I den 78:e minuten får Michael Nanchoff syna det röda kort efter en tuff närkamp. Det blir några väl hårda ord efter duellen som till slut leder till ett rött kort för Nanchoff. Inhoppande Oskar Olsson punkterar sedan matchen genom att göra 1-4 i den 82 minuten.
    Mats Gren efter matchen:
    – En säker seger och ett rättvist resultat. Vi inledde helt ok och kunde gjort 1-0 redan efter någon minut, men deras målvakt gör en kanonräddning. Vi skapar ett flertal chanser, och sen får vi straffen. Deras kvittering kommer efter en tilltrasslad situation där deras spelare får bollen turligt. Men tack vare Zurabs fina frispark går vi till en rättvis ledning i halvtid. När Kenan gör målet direkt i andra så stängs matchen. Sett till hela matchen vinner vi rättvist och sett till matchbilden är siffrorna rimliga. (saxat från j-sodra.se)
    Torn – Jönköpings Södra 1-4 (1-2)
    0-1 (41) Robert Gojani, straff 1-1 (44) Niclas Lundberg 1-2 (45) Zourab Tsiskaridze 1-3 (46) Kenan Hajdarevic 1-4 (82) Oskar Olsson
    Domare: Namik Idrizovic
    Publik: 367 på Lundavallen
    Niklas Helgesson – Jesper Manns (46), André Calisir, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich (73) – Viktor Nilsson, Robert Gojani, Michael Nanchoff (utv 78), Jonathan Drott – Kenan Hajdarevic (64)
    Inhoppare: Jesper Svensson (46) Daryl Smylie (73) Oskar Olsson (64)
    Övriga: Anton Cajtoft, Joakim Karlsson, Tommy Thelin och Kalle Svensson
    Varningar JÖN: Kenan Hajdarevic, Jonathan Drott, Viktor Nilsson, André Calisir
    Utvisningar JÖN: Michael Nanchoff