Jönköpings Södra IF — Degerfors IF

0
    327

Efter ett halvtidsunderläge med 1-0 mot Degerfors IF kunde J-Södra i den andra halvleken vända matchen och vinna stort efter mål av Michael Nanchoff, Tommy Thelin, Robert Gojani och Jesper Svensson.
    Efter en ganska händelselös första halvlek gick lagen in till halvtidsvila med en 1-0 ledning till gästerna. Målet kom till efter en snabb omställning av Degerfors IF som J-Södra inte klarade av att täcka undan. Amadaia Rennie kunde skjuta bollen i mål trots att han täcktes ut av försvarande spelare.
    Mesta dels var det J-Södra som var det attackerandet laget i den första halvleken och Degerfors kunde ganska enkelt försvara sig mot hemmalaget. Där de kunde hota med snabba genomstick, att de gjorde första målet kändes inte särskilt rättvist. Förutom en period första halvlek där hemmalaget blev ängsliga var inte Degerfors något direkt övertygande lag.
    I den andra halvleken inledde J-Södra med ett hyfsat snabbt dubbelbyte. Ett byte som bara minuter senare gav utdelning där Michael Nanchoff fick göra sitt första mål för J-Södra efter ett fint samarbete med Tommy Thelin. En stund senare var det Thelins tur att få en boll serverad, denna gången av Robert Gojani, som Thelin kunde placera bollen snyggt i mål. Med två snabba mål fick Degerfors allt svårare att hänga med i tempot som J-Södra hade satt. När sedan Gojani kunde göra 3-1 efter en passning av Thelin var matchen klar.
    När Jesper Svensson efter en fast situation på övertid fick en långboll från Kenan Hajdarevic och kunde ensam springa från försvarande Degerfors chippade han den kallt över August Strömberg i målet.
    J-Södra vann matchen rättvist och kunde med vinsten skapa sig lite andrum i botten.
    Jönköpings Södra – Degerfors 4-1 (0-1)
    0-1 (17) Amadaiya Rennie 1-1 (59) Michael Nanchoff 2-1 (66) Tommy Thelin 3-1 (76) Robert Gojani 4-1 (90) Jesper Svensson
    Publik: 1.898 på Vallen
    Domare: Lars Olsson, Umeå
    Laget: Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Karl Svensson (56), Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Viktor Nilsson (56), Daryl Smylie, Michael Nanchoff (73), Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic.
    Inhoppare: Robert Gojani (56) Jonathan Drott (56) Zourab Tsiskaridze (73)