Degerfors IF — Jönköpings Södra IF

0
    368

J-Södra hade kniven på strupen inför dagens möte med bottenkollegan Degerfors men man klarade av att vinna och tog säsongens tredje seger via 3-2 på Stora Valla. Efter underläge med 1-0 vände J-Södra till en 3-1 ledning innan Mano Garcia Anderson reducerade och fick till ett raffinerande slut. J-Södras mål gjordes av Erik Backlund, Johan Karlefjärd och Tommy Thelin.
    Det blev en nervpärs in i det sista då det kändes som att Janne Starhe slängde in 15 man i anfallet i slutminuterna. Alexander Nadj gör en fantastisk match och gör en del avgörande räddningar både i första och i andra halvlek. Det enda negativa som finns att säga om Nadj är hans utsparkar och insparkar, där har han något att arbeta på. Men idag glömmer vi det och berättar hellre att J-Södra både vann och att man framförallt gjorde mål, inte bara ett utan hela tre. Det är första gången i år man nätar tre gånger och det var kul att det också var tre olika målskyttar. Erik Backlund skarvade in kvitteringen i första halvlekens slut. Johan Karlefjärd satte 2-1 målet i inledningen av den andra medan Tommy Thelin gjorde 3-1 på straff i mitten av den samma. Straffmålet var J-Södra första för säsongen och den satte Thelin bensärkert trots att Degerforsmålvakten Simon Nurme gick åt rätt håll.
    Efter 3-1 ledningen såg det väldigt stabilt ut och det var inte förrän inhopparen Mano Garcia Anderson på ett skruvat skott fick till en reducering som det blev nervöst. Degerfors hade en boll inne men det var avblåst sekunderna innan för offside och det var ett riktigt beslut av domarna.
    I och med segern promenerade J-Södra förbi Degerfors i den väldigt jämna tabellen och är för första gången sedan omgång 8 på rätt sida strecket.
    På torsdag är det dags för nästa match och då väntar topplaget Mjällby på ”Vallen. Dags för en ny trea då?
    Matchfakta:
    Degerfors-Jönköpings Södra 2-3 (1-1)
    1-0 37:50 Pär Eriksson (Anatyoli Ponomarev)

Statistik:
    Skott: 21-13 (11-7) (Nilsson 3, Karlefjärd 2, Backlund 2, Viikmäe, Karlefjärd, Klancar, Thelin, Backman, Ingel)
    Skott på mål: 13-6 (6-4) (Backlund 2, Nilsson, Karlefjärd 2, Thelin)
    Hörnor: 9-3 (3-2)
    Frisparkar: 19-11 (7-9)
    Offside: 3-0 (2-0)
    Gula kort: 4-4 (1-2) (Fendrich, Viikmäe, Nadj, Karlsson)
    Publik: 1.461