Jönköpings Södra IF — Mjällby AIF

  0
  333

  Matchfakta

  J-Södra gjorde som man brukar göra nuförtiden nämligen att spela oavgort. Ikväll fick vi se den nionde oavgjorda matchen och resultatet 0-0 var nog trots allt ganska rättvist trots att J-Södra hade goda chanser att avgöra i slutet.
  Det fanns flera positiva saker att ta med sig från kvällens match och samtidigt en del negativa. Det mest negativa är såklart att vi inte göra några mål. Ikväll har vi tre, fyra jätte lägen att sätta dit bollen men antingen så är målvakten i vägen eller så lyckas vi bränna dem på egen hand. Erik Backlund hade nog J-Södras bästa chans då han på något lustigt sätt missade det tomma målet. Den chansen kom i andra halvlekens 56:e minut och den halvleken blev också mest sevärd. De positiva sakerna tar vi längre fram.
  J-Södra inledde annars på ett sätt som de säkert var nöjda med. Mjällby fick inte igång något spel och J-Södra var smarta och drog ner på tempot. Mjällbys omtalade forwardsduo, Ekenberg och Skoog, skapade inte många målchanser men man såg klart och tydligt att Ekenberg var den vassare av dem.
  Erik Skördåker var tillbaka i laget efter avstängningen och visade klass som vanligt. Han gjorde bl.a en klockren brytning på just Ekenberg i första halvlek som bara den var värd entrépengen. Tyvärr så drog ”Skördis” på sig sitt tredje gula kort i början av den andra halvleken i ”fel” straffområde och därmed missar han nästa match mot Falkenberg.
  Halvlekens vassaste chans skapade gästerna Mjällby i den 27:e minuten. Sasa Zimonjic nickade bollen klockrent i Nadjs ribba och ut och där var det ytterst nära en Mjällbyledning.
  J-Södra mattades av allt eftersom halvleken pågick och Mjällbys anfall kändes längre och längre men för den sakens skull skapade de inga jätte lägen och 0-0 i halvtid kändes trots allt ganska rättvist.
  I andra halvlek rivstartade Mjällby och de fick omgående en chans genom Erton Fejzullah men Nadj räddar. Fem minuter senare får Marcus Ekenberg frispark drygt metern utanför straffområdet men mittbacken Robin Cederberg skjuter den över.
  I 56:e minuten får då Erik Backlund sin chans då bollen dimpar ner till honom till vänster om målet men på något sätt får han inte in den. Efter det börjar J-Södra få upp farten igen. Johan Karlefjärd och Andreas Ingel sliter på mitten och framförallt Karlefjärd börjar vinna bollarna. Karlefjärd har bland annat ett rykande skott tätt över Aspers mål och mer chanser skulle det bli.
  Först var det Mjällbys mycket duktiga mittback, Juan Robledo, som skjuter ett tungt skott som Nadj klarar och i spelsekvensen senare så får Tomas Backman en perfekt passning av Thelin precis utanför straffområdetslinjen men Backmans skott räddas av Asper.
  Erik Backlund får på nytt en bra chans i den 79:e minuten men det vill sig inte. I 86:e minuten gör Ek/Jankevics ett dubbelbyte och byter in Christer Persson och Valid Elkari stället för Ingel och Karlefjärd som sprungit sig trötta. Elkari gör därmed hemmadebut och totalt sin andra match för J-Södra i seriesammanhang. Han hinner visa upp lite av sin fina teknik och lyckas slå några fina bollar på vänsterkanten.
  På övertid får J-Södra ytterligare två chanser att avgöra matchen. I 92:a skjuter Kristen Viikmäe tätt, tätt över efter fint förarbete av inbytte Fredrik Fendrich och i matchens sista anfall skjuter även Tommy Thelin över i ett hyggligt läge. Mållöst blir det trots allt och det var nog en ganska underhållande match trots allt.
  *****
  ##Båda mittbackarna i J-Södra drog på sig varsin varning och det betyder att båda är avstängda mot Falkenberg. MIttbackspar då borde i sådana fall vara Christer Persson och David Blomkvist.
  ##Andreas Ingel gjorde sin första match från start sedan bortamatchen mot Mjällby. Det känns som att Ingel blir bättre och bättre…
  ##Någon som har höjt sig rejät är Kristen Viikmäe och kanske kommer han till sin rätt på högerkanten. Synd att hans kanon på slutet inte träffade målet…
  ##Andreas Nilsson var aningen anonym idag och de flesta uppspelen gick via den andra kanten och Erik Backlund…
  ##Just Backlund har blivitt J-Södras anfallsvapen och det kanske säger det mesta om anfallsspelet.
  ##Ofattbart att en sådan spelskicklig spelare som Christer Persson sitter på bänken…
  ##Johan Karlefjärd gör pånytt en bra match på innermittfältet. Han är enormt underskattad!
  ##Alexander Nadj gör på nytt en stabil insats i målet och fick återigen hålla nollan, hans femte totalt.
  ##Valle Elkari fick äntligen debutera inför hemmapubliken.
  ##Niklas Skoog? Var han med?
  ##Marcus Ekenberg är däremot en väldigt bra anfallare. Men han togs hårt och resolut av J-Södrafördvaret matchen igenom.
  ##Bäst i Mjällby var ändå deras mexikanska mittback Juan Robledo som nästan var felfri. Tjänstefel av J-Södra att slå så många höjdbollar mot anfallarna när Robledo fanns där.
  Mer om matchen under morgondagen
  Matchfakta:
  Jönköpings Södra-Mjällby 0-0
  Laget:
  Alexander Nadj

  Erik Backlund
  Daniel Karlsson
  Erik Skördåker
  Andreas Nilsson

  Kristen Viikmäe
  Andreas Ingel (ut 86)
  Johan Karlefjärd (ut 86)
  Peter Klancar (ut 77)

  Tomas Backman
  Tommy Thelin
  Inhoppare:
  Fredrik Fendrich (77)
  Christer Persson (86)
  Valid Elkari (86)
  Statistik:
  Skott: 5-9 (1-4)
  Skott på mål: 3-4 (1-1)
  Hörnor: 3-7 (1-5)
  Frisparkar: 11-19 (6-10)
  Offside: 2-0 (1-0)
  Gula kort: 3-2 (0-2) (E Skördåker, D Karlsson, A Ingel)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  14 augusti 2008 19:00 Superettan 2008 1587 Johan Hamlin

  Lämna ett svar