Mjällby AIF — Jönköpings Södra IF

  0
  320

  Matchfakta

  Det blev förlust för J-Södra när man gästade Strandvallen och Mjällby. Hemmalaget vann med 1-0 efter mål av målkungen Marcus Ekenberg i den första halvleken. Detta betyder att J-Södra bara har en poäng efter tre spelade matcher. Ödesmatch redan i omgång 4 blir det när Falkenberg gästar ”Vallen” härnäst.
  Det blev ingen repris på fjolårets seger på Strandvallen. Idag vann hemmastarka Mjällby över J-Södra med 1-0 sedan Mjällbys specielle målskytt, Marcus Ekenberg, avgjort matchen redan i den 31:a matchminuten.
  J-Södra försökte i den andra halvleken att jaga en kvittering men misslyckades och hade inte ett enda avslut mot Mjällbymålvakten Mattias Asper.
  Trots att man tränat ordentligt på anfallsspelet lyckades inte J-Södra skapa speciellt mycket. Konstigt också att man inte hade en enda forward på bänken. När man som mest behövde en anfallare fick Ek istället kasta in Johan Karlefjärd och Erik Backlund. Varför fanns tex inte Michel Kamhie med?
  Succényförvärvet Peter Klancar var på nytt utanför den sextonmannatruppen. Vad som har hänt är obegripligt med tanke på att slovenen i princip spelade samtliga försäsongsmatcher och som också var ordinarie i premiären borta mot Åtvidaberg. Förtillfället är han dock långt från startelvan om Thomas Ek får bestämma.
  En tung inledning
  Både säsongen 2006 och 2007 har J-Södra inlett bra och vi kan väl hoppas att man i år blir bättre och bättre. En poäng efter tre spelade matcher är väl egentligen ingen katastrof men det är långt ifrån vad vi hoppats på. I dagens möte hade tränarna valt att bara göra ett skifte gentemot Degerforsmatchen. Johan Fäger tog plats som yttermittfältare istället för Johan Karlefjärd. Backman var åter på vänsterkanten och det är väl just kantspelet som fungerat dåligt såhär långt. Backman vill jag hellre ha som innermittfältare där han med sin tyngd kommer mer till sin rätt.
  Alexander Nadj fick fortsatt förtroende i målet och kan inte lastas för förlusten. Återstår att se om Ek väljer Nadj mot Falkenberg eller om det är Axelssons tur?
  Nya tag krävs nu i en tidig ”ödesmatch” mot Falkenberg i nästa omgång. Ett Falkenberg som J-Södra brukar har svårt för men nu ska halläningarna får känna på småländsk revansch!
  Ek besviken
  På presskonferensen efter matchen var J-Södras tränare Thomas Ek oerhört besviken.
  -Ja, jag tycker att Mjällby vann rättvist. De börjar bra och vi står emot, men så får de ett mål som vi bjuder på. Sedan kontrollerar de matchen i andra halvlek. Och även om vi är nära någon gång så är vi uddlösa framåt, kommenterar Ek matchen i JP idag.
  Matchfakta:
  Mjällby-Jönköpings Södra 1-0 (1-0)
  1-0 30:57 Marcus Ekenberg (Johan Svensson)
  Laget:

  Alexander Nadj

  Fredrik Söderbring (ut 84)
  Christer Persson
  Erik Skördåker
  Andreas Nilsson

  Fredrik Fendrich
  Andreas Ingel (ut 59)
  Tomas Backman

  Tommy Thelin
  Kristen Viikmäe (ut 78)
  Johan Fäger
  Avbytare:

  Mikael Axelsson
  Daniel Karlsson
  Jesper Ritheim (in 59)
  Johan Karlefjärd (in 78)
  Erik Backlund (in 84)
  Statistik:

  Skott 1:a: 7-7 (6-4) (Ingel, Viikmäe 2, Thelin, Fäger, Backman, Nilsson)
  Skott på mål: 2-0 (1-0)
  Hörnor: 3-5 (3-0)
  Frisparkar: 13-9 (5-3)
  Offside: 3-1 (2-0)
  Gula kort: 0-2 (0-0) (Backman, Fendrich)
  (Första parantesen första halvlek)
  Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad
  Publik: 2.009

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  27 april 2008 16:00 Superettan 2008 2009 Johnny Lundbäck

  Arena

  Strandvallen

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Mjällby AIF101
  Jönköpings Södra IF000

  Lämna ett svar