Varbergs BoIS — Jönköpings Södra IF

0
    300

Matchen mot Varbergs BoIS FC slutade oavgjort efter att Tommy Thelin varit framme och påpassligt gjort mål. Utöver det hade J-Södra många chanser till att göra mål på. Matchen mellan de två lagen var hyfsat händelselös, det var två lag som för det mesta kände på varandra. Två lag med olika spelidéer som ställdes mot varandra och där J-Södra försökte spela sig genom hemmalagets försvar medan Varbergs BoIS FC spelar mer med kontringar och snabba omställningar. J-Södra var det spelförande laget med många chanser till att avgöra matchen, tyvärr fanns där inte tillräckligt med kyla i avsluten för att bollen skulle gå i mål. Som när Michael Nanchoff fick sin chans i slutet av första halvlek på Tommy Thelins tillbakapass på egen retur. Det skottet gick över mål. Hemmalaget hade också sina chanser, framförallt en möjlighet där en av deras spelare blev frispelad och ensam med Niklas Helgesson i målet som gjorde en kanonräddning. Med kvarten kvar av andra halvleken spelad fick hemmalaget chansen där Gabriel Altemark-Vanneryr satte bollen i målet bakom Helgesson. J-Södras spel hade under perioden som föregick målet haft ett mindre bra spel och hemmalaget kunde till slut utnyttja möjligheten. Målet tände J-Södra som kom igång igen och tryckte tillbaka hemmalaget. Under den sista kvarten ökade J-Södra takten och Varberg hade svårt att freda sig och Thelin kunde till slut göra mål.
    Tittar vi på hela matchen var resultatet rättvist ändå, vi hade lite mer spel i första halvleken och en klar målchans åt varsitt håll, säger Mats Gren efter matchen. Där vi dessutom hade en dubbelchans i slutet av halvleken. I den andra halvleken började vi backa hem för mycket och gav för mycket ytor till Varberg. När de gjorde 1-0 så tog vi tag i matchen igen, om det var något lag som skulle vunnit till slut tycker jag det var vi. Vi hade ett jätteläge där vi nästan hade en trippelchans och egentligen tycker jag att vi borde haft straff i den situationen. Men bollen ville bara inte in för oss. Thelin gjorde ett jättefint mål där Jonathan Drott nickade ner ett inlägg till Thelin som sätter bollen väldigt behärskat. Efter hade vi flera bra chanser att göra mål på.
    Varbergs BoIS – Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
    1-0 (74) Gabriel Altemark Vanneryr 1-1 (82) Tommy Thelin
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Publik: 2.058 på Påskbergsvallen
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson (79) – Viktor Nilsson, Daryl Smylie, Michael Nanchoff (73), Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic
    Inhoppare: Robert Gojani (73) Jonathan Drott (79)
    Övriga: Anton Cajtoft, Jesper Manns, Zourab Tsiskaridze, Fredric Fendrich och Oskar Olsson