Degerfors IF — Jönköpings Södra IF

0
    389

Ett ineffektivt Jönköpings Södra gick på pumpen mot Degerfors på Behrn Arena. Aleksei Kangaskolkka gjorde J-Södras enda mål när Degerfors vann med 2-1. Förlusten var J-Södras första den här säsongen.
    Det var två ”bortalag” som gjorde upp om poängen när en ospelbar plan på Stora Valla tvingade Degerfors att flytta hemmapremiären till värste rivalen Örebro SK:s hemmaborg Behrn Arena. Och Degerfors, som inlett serien med två raka förluster, började matchen trögt. J-Södra tog direkt kommandot och tvingade Degerforsförsvaret att sjunka djupt.
    Den bästa Södramöjligheten under den första halvleken fick Aleksei Kangaskolkka, som blev helt ren med DIF-målvakten August Strömberg. Den 24-årige finländaren lyckades dock inte riktigt få kontroll på bollen och Strömberg räddade.
    Degerfors tog sedan över spelet mer och mer ju längre halvleken led och hemmalaget skulle också få utdelning innan halvtidssignalen ljöd. Unge yttern Ferhad Ayaz tog sig in i planen från sin vänsterposition och drog till med ett lågt avslut. Niklas Helgesson sträckte ut men nådde inte riktigt bollen som smet in vid stolproten.
    – Vi inledde matchen bra under första kvarten, men sedan tappar vi allt otroligt snabbt. Vi är stillastående i offensiven och blir alldeles för långa i laget. Jag tycker vi bjöd på för mycket utrymme under den sista halvtimmen i första halvlek, sa Mats Gren på presskonferensen efter matchen.
    J-Södra inledde den andra halvleken på samma sätt som de inlett den första och Degerforsförsvaret sattes genast i arbete. Men effektiviteten fanns inte där. Robert Gojani fick en gyllene möjlighet att slå in säsongens tredje mål när Jesper Svensson kom runt fint på högerkanten. Men Gojanis avslut flög över ribban.
    Gästerna fortsatte att trycka på och de grönklädda skapade flera möjligheter till kvittering. Men J-Södra fortsatte att bomma. Och det utnyttjade Degerfors. Med dryga kvarten kvar att spela slog DIF till igen. Under en blixtrande omställning hittade Emil Hedsén fram till ytterbacken Marcus De Bruin som placerade in 2-0-målet.
    J-Södras tryck intensifierades men oturen såg ut att fortsatt grina gästerna i ansiktet när Joakim ”Kraft” Karlsson träffade ribban efter en hörna. Men livlinan in i matchen skulle komma. Ett fint inlägg från Daryl Smylie hittade fram till Aleksei Kangaskolkka vid den bortre stolpen och finländaren dundrade in reduceringen.
    Men J-Södra nådde inte ända fram. Degerfors höll ut och plockade sin första seger för säsongen, samtidigt som Jönköpings Södra fick lämna en Superettanmatch utan poäng för första gången den här säsongen.
    – Vi gjorde en fullt godkänd andra halvlek, tycker jag. Vi får inte riktigt fart på anfallsspelet men skapar ändå en hel del lägen. Men självklart är man inte nöjd när man förlorar, summerade Gren.
    I den andra halvleken tvingades Zourab Tsiskaridze kliva av skadad. Gren hade efter matchen ingen information att delge om mittbackens tillstånd.
    – Jag vet inte riktigt, jag har inte riktigt koll på vad det är. Det var någonting med vaden, men jag kan inte säga exakt.

Degerfors – Jönköpings Södra 2-1 (1-0)
    1-0 (44) Ferhad Ayaz  2-0 (73) Marcus de Bruin  2-1 (80) Aleksei Kangaskolkka
    Publik: 418 på Behrn Arena (Stora Valla var inte spelduglig)
    Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
    Laget: NiklasHelgesson – Viktor Rönneklev, Zourab Tsiskaridze (61), André Calisir, Jesper Svensson – Joakim Karlsson, Fredric Fendrich (81) – Robert Gojani (61), Daryl Smylie, Tommy Thelin -Aleksei Kangaskolkka.
    Inhoppare: Karl Svensson (61) Jonathan Drott (61)  Oskar Olsson (81)

18 april 2013 19:00 Superettan 2013 418 Antti Kanerva