Jönköpings Södra IF — Varbergs BoIS

0
    331

Södra vann mot Varbergs BoiS med 2-1 efter att Robert Gojani och Aleksei Kangaskolkka gjort målen. Det såg ut att sluta oavgjort men i den 94 minuten avgjorde vårt finländska nyförvärv Kangaskolkka.
    Matchen började med jämnt spel i från båda lagen. Den första målchans som blev kom från Varberg. Deras yttermittfält till höger Modou Barrow slår ett inlägg som Gabriel Altemark Vanneryr är först framme på med huvudet men Helgesson gör en mycket bra rädding och på returen nickar Patrik Larsson i ribban. Efter ytterligare några minuter så är Varbergs centrala mittfältare Alexander Mellqvist framme och bryter ett uppspel från Södra. Mellqvist går på skott en bit utanför straffområdet. Helgesson gör ytterligare en fin räddning. Nu är han snabbt nere vid högra stolproten och räddar. Södra börjar efter dessa farligheter att ta tag i spelet. Varberg är inget lätt lag att spela mot, de spelar ett 4-4-2 spel med långa rak uppspel och med ett tätt försvarsspel. Med sina långa uppspel  sökar man sina  toppforwards i Patrik Larsson och nämnda Altemark Vanneryr.  Södra hade varit framme vid några tillfällen varit framme och skapat några halvchanser.
    Den första riktiga målchansen för Södra får Kangaskolkka efter en fin pass av Gojani. Peter Dahlberg i Varbergsmålet räddar Kangaskolkkas avslut. Södra börjar mer och mer komma fram och skapa målchanser. Nästa målchans dyker upp då Smyle och Kangaskolkka spelar vägg och Smylie går på avslut där Dahlberg räddar men returen går ut till Fendrich som nickar över.Som alltid mot Varberg är det mycket kamp. Våra mittbackar i Zourab och Andrè krigar hela tiden mot de båda forwards Larsson och Altemark Vanneryr. Man gör det på ett riktigt bra sätt. Fendrich krigar för fullt och tar hemjobben hela tiden. Första halvleken har varit rätt jämnt. Varberg började bättre men Södra avslutade halvleken bättre.
    I andra halvlek tar Södra tag i spelet direkt. Det lönar sig för man kommer fram till målchanser på löpande band i början av andra halvlek. Zourab slår en boll mot Jesper. Jesper slår ett inlägg där Kangaskolkka är först framme men Dahlberg räddar.Jesper kommer fram i nästa anfall och slår en prefekt boll till Gojani som klipper till på volley men Dahlberg räddar återigen. Någon minut senare kommer Södra fam efter mycket fint spel där Smylie och Kangaskolkka spelar vägg och där Smylie spelar fram Gojani som sätter den högt upp på Dahlbergs vänstra sida. Ett mycket fint anfall som leder till Södra ledningsmål. Den första halvan av andra halvlek är Södra betydligt bättre än Varberg. Altemark Vanneryr får Varbergs bästa möjlighet i andra halvlek så långt då han spelas fri efter ett fint pass. Han försöker dribbla förbi Helgesson, men Helgesson får ut fotén och styr av målchansen.
    Det fortsätter med mycket kamp på helan planen. Kvitteringen av Varberg kommer när en kvart är kvar av matchen. Återigen är det Altemark Vanneryr som får en boll in i Södras straffområde. Han tar emot den och Zourab försöker bryta men han sätter vid Helgesson första stolpe. Efter det så är har Rönneklev ett avslut men Dahlberg. 1-1 står sig när vi kommer in på övertid. Fjärdedomaren Jonas Ottossen visar 5 minuter tilllägg. När vi kommer in på sista tilläggsminuten spelar Smylie fram en boll på högerkanten där Fendrich vinner en duell mot sin back. Han tar sig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Kangaskolkka. Kangaskolkka tar emot och placerar in segermålet otagbart vid Dahlberg högra sida. Glädjen är enorm och Södra tar en underbar 2-1 vinst mot Varberg på sin tillfälliga hemmaplan Borås Arena.
    Efter två spelade omgångar har J-Södra nu två raka segrar och toppar serien med fullpott. Nästa omgång spelas redan på torsdag då Degerfors väntar på Behrn Arena i Örebro.
    5: Andrè Calisir<br /><br />Han gör en suverän match idag. Gör inga misstag i defensiva arbetet och sköter det offensiva med ett enkelt och bra passningspel. Då ska man också veta att Varberg har 2 mycket bra toppforwards i Larsson och Altemark Vanneryr. <br /><br />4 : Daryl Smylie<br /><br />Defensiv mittfältare. Han hämtade boll långt ner i planen och var en perfekt spelfördelare. Hans passningspel var mycket bra och han låg bakom många av målchanserna. Han gjorde också ett härligt arbete där han krigade och vann dueller. Sedan syns det att det är mycket lugnare Smyle. Han går i från situationerna när domaren blåst.<br /><br />3: Niklas Helgesson<br /><br />Gör ett par avgörande räddningar när matchen står och väger. Han agerar med en härlig pondus. Helgesson har börjat serien på en härligt sätt.<br /><br />2: Robert Gojani<br /><br />Med en härlig blick för spelet så hittar han öppningar från kanten att komma in själv och går på avslut eller går på pass. Gör dessutom ett mycket snyggt mål. &Auml;ven Gojani har börjat serien på ett mycket övertygande sätt.<br /><br />1: Zourab Tsiskardize<br /><br />Sätt över hela matchen gör Zourab bra. Han stångas mot dom här toppforwards Varberg har. Varberg spelar som sagt långa uppspel på Larsson och Altemark Vanneryr. Sedan vinner Altemark Vanneryr en sådan duell vid deras mål. Men med tanke på alla dueller Zourab vann så var det en stor del till segern också.

5: Andrè Calisir
    Han gör en suverän match idag. Gör inga misstag i defensiva arbetet och sköter det offensiva med ett enkelt och bra passningspel. Då ska man också veta att Varberg har 2 mycket bra toppforwards i Larsson och Altemark Vanneryr.
    4 : Daryl Smylie
    Defensiv mittfältare. Han hämtade boll långt ner i planen och var en perfekt spelfördelare. Hans passningspel var mycket bra och han låg bakom många av målchanserna. Han gjorde också ett härligt arbete där han krigade och vann dueller. Sedan syns det att det är mycket lugnare Smyle. Han går i från situationerna när domaren blåst.
    3: Niklas Helgesson
    Gör ett par avgörande räddningar när matchen står och väger. Han agerar med en härlig pondus. Helgesson har börjat serien på en härligt sätt.
    2: Robert Gojani
    Med en härlig blick för spelet så hittar han öppningar från kanten att komma in själv och går på avslut eller går på pass. Gör dessutom ett mycket snyggt mål. Även Gojani har börjat serien på ett mycket övertygande sätt.
    1: Zourab Tsiskardize
    Sätt över hela matchen gör Zourab bra. Han stångas mot dom här toppforwards Varberg har. Varberg spelar som sagt långa uppspel på Larsson och Altemark Vanneryr. Sedan vinner Altemark Vanneryr en sådan duell vid deras mål. Men med tanke på alla dueller Zourab vann så var det en stor del till segern också.

Jönköpings Södra – Varbergs BoIS  2-1 (0-0)
    1-0 (56) Robert Gojani 1-1 (76) Gabriel Altemark Vanneryr 2-1 (90+4) Aleksei Kangaskolkka
    Varningar: Joakim Karlsson, Fredric Fendric, Zourab Tsiskaridze, Aleksei Kangskolkka
    Publik: 1.489 Borås Arena
    Domare: Kristoffer Karlsson
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Andrè Calisir, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson, Daryl Smylie (90 + 5) – Fredric Fendrich, Tommy Thelin (89), Robert Gojani (77) – Aleksei Kangaskolkka.
    Inhoppare: Jonathan Drott (77), Philip Djup (89), Karl Svensson (90+5)
    Övriga: Anton Cajtoft, Amer ErikssSkoon Ibragic, Dijan Vukojevic, Oskar Olsson
    Skott på mål: 9-5