Varbergs BoIS — Jönköpings Södra IF

0
    325

J-södra tog ledningen på Påskbergsvallen men den glädjen blev kortvarig. Sedan Kalle Svensson blivit utvisad efter 25 minuters spel och Varberg gjort 1-1 på straff reste sig aldrig Södra. Trots att man höll 1-1 i paus rann det iväg efter paus till klara 4-1 för nykomlingen. Det som svider mest var att hemmalaget inte ens var bra. Södras mål gjordes av en pigg Andreas Tegström.
    Södra börjar matchen bra och fram till 25 min är det vi som har spelet. Man gör även ett mycket snyggt mål där Siwe spelar fram till Thelin och han gör en suverän pass till Tegström som klippte till på halvvolley rakt upp i målvaktens högra kryss. Sedan kommer den situationen som påverkar matchen utgång mycket. Varberg slår en lång boll från försvaret som går över alla södraspelare och Altemark-Vanneryr kommer fri där Kalle fäller honom. Det blir straff och utvisning. Man sätter straffen säkert.Fram till halvtidsvilan så skapar Varberg en målchans på nick där Frank gör en otrolig enhandsräddning.
    I andra halvlek är tempot lägre och fram till 60 min så skapas inga målchanser från något lag.
    Andrè Calisir gör en bra match i stort men ett ödesdigert missatag där han som sista spelare blir av med bollen till Altemark-Vanneryr som kommer fri och sätter säkert 2-1. Efter det så försöker Södra komma fram, men har det svårt. Varberg skapar inte heller så mycket. I slutet när Södra går framåt så gör Varberg ytterligare 2 mål och slutresulatet blir 4-1.
    Varbergs BoIS – Jönköpings Södra 4-1 (1-1)
    0-1(8) Andreas Tegström 1-1(25) Gabriel Altemark-Vanneryr, straff 2-1 (59) Gabriel Altemark-Vanneryr 3-1 (85) Gabriel Altemark-Vanneryr 4-1 (90) Joakim Sjöhage
    Publik: 2.553
    Domare: Jim Peterson, Motala
    Frank Pettersson – Tom Siwe, Christer Persson, Kalle Svensson (utv 24), Viktor Rönneklev – André Calisir – Branimir Hrgota, Daryl Smylie (88), Andreas Tegström (77), Tommy Thelin (83) – Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Robert Gojani (77) Jonathan Drott (83) Fredric Fendrich (88)
    Övriga: Niklas Helgesson, Kristofer Snarberg, Jonas Svahn, Dennis Östlundh
    Skott:10-6 (4-4)
    Skott på mål: 6-2 (3-2)
    Hörnor: 5-7 (2-3)
    Frisparkar: 19-22 (8-11)