Niklas Helgesson – Jesper Svensson ,André Calisir, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Fredric Fendrich, Daryl Smylie (90), Tommy Thelin, Robert Gojani´(72) – Aleksei Kangaskolkka (84).

Inhoppare: Jonathan Drott (72), Oskar Olsson (84), Tom Siwe (90)

Övriga: Anton Cajtoft, Kalle Svensson, Dijan Vukojevic, Philip Djup

Frispark 17 – 11
    Offside: 1 – 1
    Gula kort: 2 – 1
    Röda kort: 0 – 0

Södra gjorde en fantastisk insats när man vann med 3-0 i premiären på bortaplan mot GIF Sundsvall.Man spelade väldigt disciplinerat där alla gjorde jobbet till 100%, framför allt i det defensiva arbetet. Sundsvall skapade endast 1-2 målchanser på hela matchen. Med snabba omställningar när man vann boll tog sig Södra fram i planen och skapade sina målchanser.
    Inledningsvis i matchen såg man direkt att Södra gick mycket på skott. Redan efter ett par minuter skapar man sig sitt första skottläge genom Thelin men bollen går precis utanför. Södra spelar också ett aggressivt försvarspel där Sundsvall hade väldigt svårt att ta sig fram till målchans. Thelin och Smylie kom till skott efter att man vunnit boll och ställt om snabbt. Södra hade tålamodet och den disciplin som gjorde att man bröt passningsvägar från Sundsvall. Sundsvalls första riktiga målchans kom i slutet av första halvlek då det kom ett inlägg som Johan Eklund styrde i ribban.
    I början av andra halvlek får Södra en hörna från höger som Thelin slår och där Calisir är framme och nicka in ledningsmålet vid Giffarnas högra stolpe. Man hinner knappt landa förrän det var dags igen. En frispark en bit utifrån som Thelin slår och där Oscar Berglund i Giffarnas mål missbedömer helt och den går över honom vid bottre krysset. Sundsvall försöker flytta fram sitt spel men Södra fortsätter att spela sitt spel med tålamod och disciplin och Sundsvall kommer ingenvart. Sundsvalls speldirigent Ari Skulason var helt osynlig hela matchen. Bara det är ett väldigt bra betyg till hela Södra. Man såg till att man hela tiden låg rätt i positioner och på så sätt var man väldigt svårpasserade. När man passaerat hälften av andra halvlek så får Gojani bollen utanför Sundsvalls straffområde. Han fintar skott och lägger över den på vänsterfoten och placerar in bollen vid Oscar Berglunds vänstra stolpe.
    Södra är mycket skottvilligt under hela matchen och Rönneklev har ett skott som Berglund styr upp i ribban ut. De som skjuter mest annars är Thelin och Smylie. Talande siffror i matchen är att Södra har 8-2 i avslut på mål.
    Framförallt var det här en härlig och gedigen laginsats. Svårt att höja någon mer än någon annan i den här matchen. Allas insats gjorde att man kunde vinna med 3-0. Alla i laget förtjänar ett stort, stort plus.

SAJTENFEMMAN

5 poäng: Efter en sådan här insats där alla gör en fantastisk laginsats så får alla samma poäng.