Nuredin Bakiu, Tom Siwe, Petter Lennartsson, Daniel Karlsson, Tomas Backman, Fredric Fendrich, Robert Walker (ut 77), Patrik Redo (ut 46), Tommy Thelin (ut 85), Kristoffer Fagercrantz, Pär Cederqvist

Inhoppare: Christer Persson (46) Johan Karlefjärd (77) Darko Glavas (85)

Frisparkar: 16-25
    Offside: 3-4
    Gula kort: 1-0
    Röda kort: 0-1 (Lennartsson)

Efter en gastkramande andra halvlek lyckades tio grönvita hjältar rädda oavgjort borta mot tippade topplaget Gif Sundsvall. Matchen slutade 1-1 efter samma resultat i paus. Kristoffer Fagercrantz gjorde Södras och matchens första mål redan i den nionde minuten.

Det var nästan spel mot ett mål i hela andra halvlek och det mycket tack vare en tidig utvisning av mittbacken Petter Lennartsson. Petter som fick chansen som mittback ikväll hann bara spela drygt 21 minuter innan han olyckligt sparkade en hemmaspelare i bröstet. Jankevics valde då att flytta ner Robert Walker i mittförsvaret. Dessförinnan hade Kristoffer Fagercrantz gjort 1-0 till Södra efter en framspelning av Pär Cederqvist. Just duon Fagercrantz/Cederqvist var J-Södras främsta spelare i offensiven. – Jag får en boll av Fredric Fendrich, vänder direkt och ser ”Fagges” löpning. Sen avslutar han perfekt, berättar framspelaren Cederqvist.
    – Vi blev lite chockade efter utvisningen. De tog över men sen kom vi bättre in i det i andra, berättade Pär Cederqvist till JP efter matchen.
    Sundsvalls kvittering kom i slutet av första halvlek och gjorde av Daniel Sliper fint framspelad av Jonas Forsberg. Ett vänsterinlägg som först inte såg så farligt ut men Sliper kom först och satte den otagbart i mål.
    I andra valde Södra att byta ut Patrik Redo till förmån för Christer Persson som då gick in som mittback. – Jag vågade inte byta in honom tidigare. Christer har varit sjuk och har inte tränat ett enda pass på hela veckan så jag var rädd att han inte skulle orka hela matchen, sa Andreas Jankevics.
    Kristoffer fagercrantz hade Södras klart bästa chans till mål i andra halvlek men bollen gick utanför.
    Nurre Bakiu gjorde åter en stark insats i målet men en sådan här kväll skall alla spelare ha ett stort beröm! Enligt rapporterna från Sundsvall var Pär Cederqvist enorm och sysselsatte hela Sundsvalls försvaret matchen igenom.
    – Samtliga spelare gör ett jäkligt bra jobb. Vi får matchen precis dit vi vill i den andra halvleken och vi kämpar hem en pinne till Jönköping. Jag är väldigt nöjd med killarnas insats, avslutar Jankevics.
    – Förra matchen var en plump i protokollet. Nu visade vi att vi är ett bra lag. Nu ska vi visa det på hemmaplan på lördag också, avslutar Cederqvist.

27 april 2010 19:00 Superettan 2010 2471 Jim Petersson