Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

0
    328

Förutsättningarna var goda men redan efter en halvtimmes spel stod det 0-3 på resultattavlan. J-Södra hemmapremiär den här säsongen var definitivt inte ett steg i rätt riktning. Gästerna Ängelholm var bättre på allt och punkterade matchen redan i första halvlek.
    Det här var en match som man mycket väl kände igen, tyvärr. Vi har sett det förut och man blir lika besviken varje gång det upprepas. Ängelholm hade scoutat J-Södra väl och även om Andreas också hade scoutat Ängelholm så vann gästernas coach den matchen också.
    Gästerna visade upp en finessrikt anfallsspel där allt bygger på ett snabbt och bra passningsspel och när de kom i anfallsvåg hängde J-Södraförsvaret inte alls med. Ledningsmålet är en gigantisk bjudning där hela laget står och sover när Ängelholm ska slå en frispark. En snabb petning och vips så gör Antonio Rojas retfullt enkelt mål. 2 och 3-0 infaller med bara en och en halv minuts marginal och det är efter stort slarv i försvaret. Björn Westerblad gör båda målen och det är inte mycket ”Nurre” kan göra på målen.
    Efter den urladdningen av Ängelholm kunde hemmalaget inte resa sig. Första halvlek måste vara en av de sämsta som spelats på bra länge och de är bara att konstatera att laget vek ner sig.
    Andra halvlek blir en ganska sömning tillställning trots att J-Södra får ett stort bollövertag men man skapar egentligen inga farligheter alls förrän i absolut sista stund. Inhopparen Tomas Backman petar in reduceringen med två minuter kvar och i absolut sista sekund missar Robert Walker öppet mål. Det var det som laget skapade idag.
    NOTERBART
    ## David Blomkvist och Daniel Karlsson fick chansen som mittbackar och det var ett stort misstag av Andreas Jankevics. De fungerade inte ihop ifjol och det var absolut inte bättre idag. Ett något konstigt val var det eftersom Christer Persson fanns tillgänglig och dessutom spelade mittback senast i cupen. Det blev betydligt stabilare då Persson fick ta klivet ner i andra halvlek och det smittar också av sig på resten av laget.
    ## Petter Lennartsson tycker jag spelar upp sig och gör en bra andra halvlek. En stabil ytterback som alltid försöker vårda bollen och som ofta spelar väldigt enkelt.
    ## Nurre hade en tuff uppgift i matchen och hade inte mycket att göra på målen. Ängelholm hade fyra skott på mål i första halvlek och gjorde tre mål…
    ## Kristoffer Fagercrantz försökte på sin kant och blev mer inblandad i spelet i andra halvlek då ÄFF backade hemåt. Kristoffer är en klasspelare men var ändå blek med tanke på vad han kan.

Jönköpings Södra-Ängelholm 1-3 (0-3)
    0-1 Antonio Rojas (Augustsson) (7)
    0-2 Björn Westerblad (Bennhage) (26)
    0-3 Björn Westerblad (Rojas) (28)
    1-3 Tomas Backman (Cederaqvist) (88)

Nuredin Bakiu, Tom Siwe, David Blomkvist (ut 46), Daniel Karlsson, Petter Lennartsson (ut 82), Christer Persson, Fredric Fendrich, Patrik Redo (ut 63), Tommy Thelin, Kristoffer Fagercrantz, Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Robert Walker (46) Tomas Backman (63) Philip Bernholtz (82)
    Övriga: Nadj, Etéus, Karlefjärd, Glavas
    Skott: 10-9 (2-6)