Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

0
    338

Det så viktiga sexpoängsmatchen mellan J-Södra och Ängelholm slutade med en klar bortaseger med 3-0. J-Södra gjorde en hyfsad första halvlek men Ängelholm var effektiva och gjorde tre psykologiska mål. Den så omtalade fylleskandalen verkade vara tändvätska åt skåningarna som gjorde en ”fantastisk” match enligt en mycket nöjd tränare, Roar Hansen.
    Det var sannerligen ingen härlig måndagskväll. När till och med himlen visade en blå färg som vi inte sett på..ja hur länge som helst så visade ”De Gröne” upp en sida som vi..ja sett alldeles för mycket av den här säsongen. Hafsigt och slarvigt passningsspel och ett alldeles för tamt försvarsspel och framförallt ett icke existerande markeringsspel i försvarsboxen. Facit? Tre enkla mål för gästerna Ängelholm.
    Ängelholm kom till Jönköping med svarta rubriker i bagaget. Fyra ordinarie spelare stängdes av pga en alldeles för blöt kväll men inte ens detta fick J-Södra att norpa säsongens blott andra seger. Istället visade gästerna en offervilja och kamplusta som man kan bli väldigt avundsjuk på i dessa dagar. Patrik Larsson var ständigt ett orosmoment för J-Södraförsvaret och tillsammans med målskytten David Bennhage visade dem hur man ta tillvara på målchanser.
    J-Södra hade sitt läge i den 27:e minuten då Tommy Thelin drar på ett skott som träffar ribbans underkant och studsar på mållinjen, enligt domaren, och ut igen. Det såg ut som mål från läktarhåll men det var en tveksam situation. Ett mål för J-Södra där hade nog gett ett annat slut men det hjälper ju föga nu.
    Det blir istället Ängelholm som gör halvlekens enda mål genom just Bennhage då han slår in bollen sedan Alexander Nadj blivit överspelad.
    Psykologsika mål skulle bli gästernas adelsmärke denna junikväll. I inledningen av andra halvlek gör man 2-0 på inkast(!). Jonas Lindh kan fruktansvärt enkelt hoppa upp och nickar retfullt enkelt in bollen bakom Nadj och ett förvånat J-Södra.
    Trots uppförsbacken försöker sedan hemmalaget ta sig samman men är klena i avsluten. Ängelholm är nära att definitivt punktera matchen i 56:e minuten men den gången var oskärpan framme hos Johannes Bengtsson som skjuter högt över.
    J-Södra försöker som sagt och nya tränarkonstallationen Ek/Jankevics byter in Erik Backlund istället för en väldigt anonym Jesper Ritheim och sedan byter man också in David Blomkvist istället för Kristen Viikmäe. Man flyttar upp Fredrik Söderbring på mittfältet och plockar upp Tomas Backman i anfallet men ingenting hjälper. Egentligen är man inte ens nära att nå en reducering och Ängelholm kan ganska enkelt hålla undan.
    Thomas Ek var såklart inte alls nöjd med hur sitt lag uppträdde men ville ge Tommy Thelin beröm för sin insats och det är väl bara att instämma i det. Fredrik Söderbring gjorde också en bra insats, som vanligt, och fick också fina vitsord från Ängelholms tränare Roar Hansen som tyckte Söderbring är en av Superettans bästa ytterbackar.