Jönköpings Södra IF — IK Sirius

0
    341

Det blev en händelserik match mellan J-Södra och Sirius ikväll. J-Södra ledde i början av andra halvlek med 2-0 sedan Tommy Thelin spräckt målnollan för säsongen. Sirius kom tillbaka och reducerade och kvitterade inom loppet av fem minuter. J-Södra fick dessutom både målvakten Mikael Axelsson och Johan Karlefjärd utvisade och spelade sista tjugo minuterna med nio man på plan.
    – Det känns fruktansvärt grymt, summerade den hårt pressade tränaren Thomas Ek känslan efter 2-2 hemma mot Sirius. Trots en 2-0 ledning i början av andra halvlek förmådde inte hemmaspelarna knipa de så livsviktiga tre poängen utan fick nöja sig med att dela lika med Sirius.
    J-Södra började annars att spela en offensiv och fartfylld fotboll under den första kvarten och fick också en 1-0 ledning signerad Tommy Thelin. Målet var Tommys första för säsongen och det var också hans första på ”Vallen” under Södratiden och mer Thelin skulle det bli denna kväll.
    Första halvleken blev efter J-Södra pigga inledningen en ganska sömnig tillställning där framförallt gästerna Sirius inte skapade någonting. J-Södra hade bra chanser framtill 2-0 men både Andreas Nilsson (friläge) och Fredrik Söderbring lyckades inte få in bollen bakom målvakten Milan Barjaktarevic.
    Den andra halvleken hann bara bli sju minuter gammal innan Tommy Thelin slog till igen efter fint pass av Johan Karlefjärd. Då såg det väldigt bra ut för hemmalaget men man skulle ställa till det för sig. Reduceringen till 1-2 kom efter ett ”junior” misstag (Eks kommentar) och självklart höll sig Alexander Gerndt (Sirius målkung) framme och sköt in målet.
    Efter drygt 17 minuters spel av den andra halvleken kom nästa kalldush då J-Södras målvakt Mikael Axelsson blir utvisad sedan han kapat Sirius målskytt Alexander Gerndt. Domaren Tobias Mattsson från Karlstad tvekade inte och plockade fram det röda kortet till en besviken Axelsson. På den efterföljande frisparken, precis utanför straffområdet, sköt samme Gerndt in kvitteringen till 2-2 bakom nyss inkomne Alexander Nadj.
    Uppförsbacken var stor för J-Södra och den skulle bli ännu större när domare Mattsson ger Johan Karlefjärd hans andra gula kort efter en tveksam situation. Något hårt dömt av Mattsson där som inte verkade vara helt säker på att Karlefjärd hade en varning sedan tidigare.
    Pressen blir nu enormt för Sirius som med två man mer på plan försöker forcera in ett ledningsmål. Det var nära några gånger och Alexander Nadj fick bl.a göra en mycket vass dubbelräddning i den 79:e minuten.
    Efter tre minuters tillägg blåser domare Mattsson av matchen och den slutar 2-2. Sett till andra hälften av andra halvlek kanske J-Södra ska vara glada som får med sig en poäng men man var också nära att ta säsongens andra trepoängare.