Väsby United — Jönköpings Södra IF

0
    296

Det blev delad pott i jumbo mötet på Vilundavallen ikväll. Hemmalaget tog ledningen redan i den 11:e minuten genom Saihou Jagne men Andreas Nilsson kvitterade på frispark i den 37:e minuten.
    Det blev bara en poäng mot tabelljumbon Väsby ikväll. J-Södra kom till spel utan sin mittfältsstrateg Tomas Backman och det märktes. Fredrik Fendrich slet hårt på mitten och får plusbetyg.
    J-Södra hade inga direkta farligheter att avgöra den här tillställningen utan det var istället Väsby som hade de fetaste chanserna. Mikael Axelsson var bra i målet och räddade laget från en förlust i slutet. Spelet däremot var kanske något mer fördel J-Södra och det var som Ek brukar säga, ett steg åt rätt håll.
    Anfallsspelet fungerar inte trots att Viikmäe jobbar kopiöst. Är det något som borde prioriteras så är det en ny anfallare. Trots att J-Södra vann såväl hörn- och skottstatistiken så är det inte talande för matchbilden. Väsby var farliga vid sina anfall medan J-Södras försök avväpnades relativt enkelt.
    Andreas Nilsson gjorde alltså målet och fortsätter att vara den spelare med bäst formkurva. 1-1 målet var ett välplacerat skott som hemmamålvakten Niclas Westberg var chanslös på. Tyvärr har Andreas lite problem med en ond hälsena så det blev ett ganska tidigt byte för honom. Någon fara för nästa match ska det emellertid inte vara.
    Jesper Ritheim fick chansen från start på yttermittfältet och skötte sig riktigt bra.
    Tränaren Thomas Ek var besviken att hans lag inte tog en trepoängare. – Sett till matchen ska det vara tre poäng. Vi spelar bra fotboll, vi lyfter oss enormt från föregående matcher. Men det är f-n att vi inte får tre poäng.

Statistik
    Skott: 8-13 (4-7) (Nilsson 5, Viikmäe 3, Thelin, Söderbring, Ritheim, Karlefjärd, Skördåker)
    Skott på mål:5-7 (3-4) (Nilsson 3, Viikmäe 2, Ritheim, Karlefjärd)
    Hörnor: 2-5 (1-1)
    Frisparkar: 10-13 (3-9)
    Offside: 1-1 (0-0)
    Gula kort: 0-1 (0-0) (Skördåker)