Jönköpings Södra IF — IF Brommapojkarna

0
    316

Säsongens första nederlag på ”Vallen” kom ikväll då gästerna Brommapojkarna vann helt rättvist med 3-2. Andreas Nilsson gav annars hemmalaget ledningen med sedan BP kvitterat genom Joakim Runnemo var det nästan BP för hela slanten.
    -Vi saknar den rätta killer instinkten, summerade tränaren Thomas Ek efter matchen och det var en av många saker J-Södra saknade ikväll. Trots att laget tog en 1-0 ledning efter Andreas Nilssons mål i den 18:e minuten kunde inte laget förvalta detta. BP tilläts kvittera tio minuter senare genom Joakim Runnemo som snabbt vänder om och placeringssäkert skjuter in målet i Nadjs bortre stolprot. Efter det målet tog gästerna över allt mer och ledningsmålet kom också bara tre minuter senare efter att Alexander Nadj misslyckat i en utrusning. Missbedömningen ledde till att Philip Haglund gjorde 2-1 och Nadj fick också en varning i situationen.
    Nilsson bra i första
    J-Södra lyckades inte med mycket och när man väl hade chansen så tog man den inte. Kvaliteten på inläggen från yttermittfältare kom sällan förbi första bästa motståndare och då är det svårt att skapa målchanser. Emil Backlund hade väldiga problem på sin kant och lyckades inte alls få till det offensivt och defensivt finns det hel del att förbättra för Emil.
    Andreas Nilsson var den enda Södraspelare som skapade något i halvleken och då ska man ha i åtanke att den gode Nilsson spelar med en ond hälsena vilket också fick honom att lämna planen redan i inledningen av den andra halvleken.
    Starten i den andra halvleken visade inget nytt för hemmapubliken. BP tilläts ha mycket boll och deras dirigent Albin Ekdal var lysande matchen igenom. 3-1 bollen hängde i luften och i den 66:e minuten kom den så efter vackert klapp-klapp spel där Christer Youssef var sist på bollen.
    Thomas Ek försökte med sina byten att förändra matchbilden och jag tycker att det blir en liten förändring när Jesper Ritheim (äntligen!) får chansen istället för Emil Backlund. Ritheim gör en hel del bra saker på sin kant och lyckas också få in inläggen i boxen och då blir det genast farligt.
    De sista tio minuterna går J-Södra ner på en trebackslinje (Backlund-Karlsson-Klancar) och satsar allt på en offensiv. Efter en hörna, slagen av Tommy Thelin i den 86:e minuten, når Erik Backlund bollen och nickar in reduceringen. Tiden är knapp men J-Södra försöker att forcera in en kvittering och till och med målvakten Nadj var med i de sista anfallen dock utan resultat. Kvitteringschansen kom aldrig riktigt utan matchen slutade med uddamålsförlust och därmed var säsongens första hemmaförlust ett faktum.
    Spelarbetygen blir svaga efter en ny svag insats men ett par spelare får beröm. Andreas Nilsson visar att han är en av få spelare som har lite självförtroende och han gör dessutom mål. Ikväll gjorde han sitt tredje och med det är han bäst i laget. Johan Karlefjärd sliter och kämpar och gör definitivt inte bort sig på det centrala mittfältet. Fredrik Söderbring gör ånyo en mycket bra insats på sin högerkant och kommer då och då med sina enorma löpningar vilket vi verkligen vill se mer av i fortsättningen. Anfallsspelet kommer inte till sin rätt och snart har väl Ek testat alla möjliga konstellationer. Thelin och Viikmäe gör en slät figur idag (också) och skapar inte en enda målchans värt namnet. Målvakten Nadj får ta på sig 2-1 målet där han kommer ut helt fel men räddade samtidigt laget i den andra halvleken då BP var nära 4-1.
    Ek pressad
    J-Södra har nu mött två bottenlag med två förluster som facit och med målskillnad 2-7. Thomas Ek känner av pressen men säger att det bara är att jobba vidare och erkänner vidare att flera av hans spelare inte alls är i form. Tiden går och snart måste trepoängarna komma…