Bunkeflo IF — Jönköpings Södra IF

0
    345

Den kunde inte komma lägligare. Säsongen första bortaseger och blott andra segern totalt kom på Malmö IP då LB 07 besegrades med 2-1. Efter underläge i paus med 0-1 så vände J-Södra i den andra halvleken efter mål av Jesper Ritheim och Tomas Backman. I och med segern kravlade sig J-Södra över nedflyttningsstrecket, åtminstone tillsvidare.
    – Det var efterlängtat, vi har haft det tufft den senaste tiden…eller under hela säsongen rättare sagt och det såg väl inte särskilt annorlunda ut till en början idag heller, berättade Thomas Ek efter matchen till Jönköpings Posten.
    Men den här eftermiddagen skulle äntligen J-Södra får ha lite tur. De första 30 minuterna hade gästerna bra koll på händelserna och hade en del bra chanser att ta ledningen.
    – Samtidigt som vi spelar bra så sätter vi våra chanser i ribban, skjuter utanför och så vidare. När väl deras mål kommer efter vårt bra spel så börjar man ju tänka ”inte nu igen”, fortsätter Ek.
    Hemmalagets 1-0 kommer i slutet av första halvlek på straff. Erol Bekri skjuter ett stenhårt skott som Alexander Nadj räddar och bollen studsar ut och på returen skjuter samme Bekir på lagkaptenen Christer Perssons hand och domaren blåser straff. Den sätter Erol Bekir säkert i högra hörnet.
    J-Södra kommer ut från pausvilan och gör nästan omgående 1-1 genom Jesper Ritheim, hans första mål i Superettan.
    – Jag bara vände runt och slängde iväg ett skott, men efteråt blev jag obseskrivligt glad.
    Efter 1-1 målet drog sig J-Södra hemåt och LB tilläts komma till flertalet chanser innan Tomas Backman visade sin klass. 2-1 målet var en soloprestation som förövrigt var Backmans andra mål för säsongen. Vild glädje bland södraiterna och trots en majestätisk press kunde J-Södra hålla undan och få med sig alla tre poängen till Jönköping.

Statistik
    Skott: 18-8 (11-4) (Backman 3, Skördåker, Nilsson, Ritheim, Thelin, Karlefjärd))
    Skott på mål: 7-6 (4-3) (Backman 3, Skördåker, Ritheim, Thlein)
    Hörnor: 6-2 (3-1)
    Frisparkar: (6-2)
    Offsides: 3-3 (1-2)
    Varningar: 0-3 (0-2) (Ritheim, Nilsson, Fäger)
    Utvisningar: 0-0 (0-0)
    Domare: Keijo Hyvärinen, Haparanda