Jönköpings Södra IF — Örgryte IS

0
    367

J-Södra och Örgryte spelade 0-0 inför säsongens bästa publiksiffra på Stadsparksvallen. En ganska chansfattig match där J-Södra hade två jätte lägen att avgöra matchen på övertid. Först Tommy Thelin som i ett friläge fick kramp och sedan omskolade anfallaren Tomas Backman som i ett fritt läge inte kunde hålla igen utan drog på stenhårt och utanför.
    Ett oavgjort resultat ska J-Södra inte skämmas för. Trots att gästerna hade mer boll så skapade Göteborgarna inte allt för många heta chanser framför Alexander Nadj i Södramålet. Närmast att måla för Örgryte var deras speciella målkung, Björn Anklev, vars fräsande skott i andra halvlek dundrade i ribbans underkant men på rätt sida mållinjen sett till oss Södraiter.
    J-Södra brukar knipa poäng mot topplagen och gjorde också så ikväll. Med lite skärpa och med en naturlig avslutare hade ”vi” också tagit alla tre poängen ikväll men Tomas Backman tog i för kung och fosterland istället för att ta emot bollen och placera in den. Även forwardskollegan Tommy Thelin hade ett jätte läge på övertid. Han sprang sig fri men i ett fritt läge drabbades den gode Thelin av kramp och var tvungen att bryta matchen.
    I den första halvleken tilläts Örgryte ha mycket boll. Nyförvärvet från Öster, Pavel Zavadil, visade sin passningsskicklighet och gav sina medspelare flera fina pass. I anfallet snurrade både Boyd Mwila och Björn Anklev men det blev sällan farligt för ikväll var J-Södraförsvaret vattentätt. Det var extra kul att se Erik Skördåker i gammal god ”Skördis form” igen och i andra halvlek blev det nästan löjligt att se Örgryte gå i fällan när laget hela tiden slog långa bollar upp mot sina anfallare. Gång efter gång plockade Skördåker bort dessa försök retfullt enkelt.
    Hemmalaget hade egentligen bara en farlig chans då Nilsson slog en frispark och Skördåker (vem annars) nästintill forcerade in ett ledningsmål. Domaren dömde dock frispark för ÖIS sedan målvakten Dick Last blivit offer för en mycket kraftfull Skördåker. Dick Last fick sedan avbryta matchen i halvlek sedan axeln fått sig en rejäl smäll.
    ÖIS inledde andra halvlek med att byta just Last och istället fick andra keepern Peter Abrahmsson göra seriedebut för säsongen och han var ÖIS bästa spelare i den andra halvleken. För det blev ett stillastående ÖIS i andra halvlek som fortsatte med långa och höga bollar på sina anfallare. J-Södra fick chanser till flera spelvändningar men var inte tillräckligt effektiva för att utnyttja dem till fullo. Tränaren Thomas Ek var också något missnöjd med just omställningarna men lovordade istället lagets försvarsspel matchen igenom.
    J-Södra bästa chanser har vi nämnt inledningsvis och nämnas ska också Fredrik Fendrichs jätteskott i den 71 minuten som målvakten Abrahmsson räddar till hörna. Peter Klancar hade J-Södras tredje farliga chans på övertid då hans skott höll på att ramla in i det högra krysset.
    Båda tränarna var hyfsat nöjda med en poäng även om båda hade synpunkter på vissa detaljer i spelet. Janne Carlsson i Örgryte var irriterad över de ständigt slagna långbollarna och Thomas Ek nämnde omställningarna som något mindre positivt.
    Spelarkritik
    – Skördåker var lysade, tyckte Ek och det är bara att hålla med honom. Andreas Nilsson gjorde åter en bra match och Tomas Backman slet som vanligt på en ovan position. Jesper Ritheim kommer mer och mer och man ser helt klart potentialen i honom. Peter Klancar fick spela på yttermittfältet och det funkade väl sådär. Kristen Viikmäe fick spela de sista 25 minuterna och det lovade gott inför framtiden. – Han har sett pigg ut under uppehållet, tyckte Ek även om han påpekade att han bara spelade 25 minuter.
    Alexander Nadj fick hålla sin fjärde nolla men ställdes inte på några jätte svåra prov. Han tog dock det han fick på sig och det räcker ju.
    Kul också att äntligen få se Andreas Ingel i spel igen. Drygt tjugo minuter blev det ikväll och det lär bli mer framöver.