Örgryte IS — Jönköpings Södra IF

  0
  412

  Matchfakta

  Örgryte besegrade J-Södra för första gången på två år efter 1-0 segern på konstgräset på Valhalla mitt i Göteborg. Redan i första minuten kunde hemmalaget göra det matchavgörande målet genom Tommy von Brömsen. Målet kom till efter en hörna där von Brömsen nickar in bollen bakom Alexander Nadj. – Vi var inte alls vakna till att börja med, så mycket som vi dessutom hade pratat om Örgrytes fasta situationer innan matchen, sa Jönköping Södras tränare Tomas Ek efter matchen.
  J-Södra inledde matchen svajigt och Örgryte fick chans på chans. Likt hemmamatchen så tilläts Örgryte ha mycket boll och med spelmotorn Pavel Zavadil som starteg så fick Södraspelarna till än början jaga mycket boll. 1-0 målet kom alltså redan efter dryga minuten efter en hörna. Trots att laget var varnat för deras fasta situationer kunde Öis ta ledningen efter den första hörnan. Zavadil slog den och den nickskarvades först av Martin Dohlsten och sedan satte Tommy von Brömsen den otagbart för Nadj.
  – En markeringsmiss, sa Ek efter matchen.
  Det tidiga målet gav hemmaspelarna massor av energi (som om det inte var tillräckligt med Allbäck febern) och varje gång bollen närmade sig J-Södras straffområde skrek publiken fanastiskt. Med lite skärpa framåt hade också Örgryte gjort både 2 och 3-0 men efter hand så tappade Göteborgarna tempot och J-Södra arbetade sig in i matchen.
  Inledningsvis var det nervöst i försvarsdelen och annars så säkre lagkaptenen Christer Persson hade en hel del problem på sin ytterbacksplats. Försvaret skulle dock reda ut de inledande stormarna och efter de inledande tjugo långa minuterna så började laget komma upp i planen. Det skulle ändå dröja till slutet av halvleken innan J-Södra fick en målchans och det var Tommy Thelin som med en halvvolley testar hemmamålvakten Peter Abrahmsson. Abrahmsson vinner duellen och där hade nog J-Södra sin bästa kvitteringschans.
  Trots en fin andra halvlek förmådde inte J-Södra att få in bollen. Spelet fram till straffområdet är bra och kanske till och med det bästa man presterat på hela säsongen men när man väl kommer till mål så visar sig den stora skälvan och allt blir bara fel.
  Jesper Ritheim hade ett litet sologenombrott i mitten av halvleken och får så när in bollen bakom Abrahmsson. Kvitteringen hängde verkligen i luften men avsluten ville något annat. Uddlösheten är tydlig och det finns helt enkelt ingen avslutare.
  Nämde Jesper Ritheim gör på nytt en bra match och vågar utmana mer och mer. Igår sprang nog mest av alla och fick också kramp i slutet av matchen (byttes ut i 78:e minuten). I försvaret gör båda mittbackarna Daniel Karlsson och Erik Skördåker ett bra arbete.
  Matchfakta:
  Örgryte-Jönköpings Södra 1-0 (1-0)
  1-0 01:06 Tommy von Brömsen (Martin Dohlsten)
  Laget:
  Alexander Nadj

  Erik Backlund
  Daniel Karlsson
  Erik Skördåker
  Christer Persson

  Jesper Ritheim (78)
  Fredrik Fendrich
  Aram Ibrahim
  Peter Klancar (ut 59)

  Tomas Backman
  Tommy Thelin (68)
  Inhoppare:
  Kristen Viikmäe (59)
  Johan Karlefjärd (68)
  Andreas Ingel (78)
  Statistik:
  Skott: 13-3 (6-1) (Thelin, Klancar, Viikmäe)
  Skott på mål: 7-2 (4-1) (Thelin, Klancar)
  Hörnor: 8-3 (6-1)
  Frisparkar: 14-7 (9-7)
  Offside: 4-2 (1-1)
  Varningar: 1-1 (0-1) (Erik Backlund)
  Publik: 4.060
  Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  30 juli 2008 18:00 Superettan 2008 4060 Johnny Lundbäck

  Arena

  Valhalla IP

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Örgryte IS101
  Jönköpings Södra IF000

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar