Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

0
    329

Det svänger fort i fotbollen, sade J-Södras tränare Olle Nordin efter matchen. Det är bara att hålla med. Senast vi såg J-Södra uppträda på Vallens gröna gräs blev det 6-4 till Sundsvall. Ikväll var det J-Södras tur att ta fram tennissläggan och sätta game, set and match mot Ängelholm med siffrorna 6-1.
    6-1 är J-Södras största segermarginal i Superettansammanhang och man får gå tillbaka till division II eran för att hitta lika stora siffror. Extra kul såklart att det sker inför hemmapubliken som inte riktigt fattade vad det var som hände förrän inhopparen, och inlånade, Daryl Smylie satte 5-0 bakom en uppgiven ÄFF-målvakt.
    Ängelholm var inte så dåliga som resultat viskar om. I första halvlek har de en hel del vassa chanser men ikväll var Mikael Axelsson ”Super Mike” och gjorde bl.a. en dubbelräddning från David Bennhage vid ställningen 1-0. J-Södra började annars piggt och 1-0 målet var en delikatess där David Blomkvist hittar Kristen Viikmäe som hittar tillbaka till ”Blomma” och som med ett inspel hittar Tommy Thelin vid målvaktens första stolpe. Thelin gör inget misstag och sätter enkelt ledningsmålet och hans tredje mål för säsongen.
    Efter 1-0 tar gästerna över och därför kommer Kristen Viikmäes 2-0 som en befrielse. Tommy Thelin ligger bakom målet och trots snäv vinkel slår Kristen in bollen till vänster om målvakten Kristofer Nilsson.
    Andra halvlek startar och Ängelholms offensiv kommer av sig då Jesper Ritheim, snyggt framspelad av Kristen Viikmäe, chippar in 3-0. Ett otroligt viktigt mål och där kändes matchen avgjord även om man aldrig kan vara säker. Ängelholm fortsätter dock att chansspela och gör tre offensiva byten men denna kväll är det inget som hjälper. 4-0 punkterar definitivt matchen i den 76:e minuten och det är åter Kristen Viikmäe som sätter den efter en tilltrasslad situation som uppkommer efter hörna slagen av inhopparen Tom Siwe.
    Som sista byte får nye Daryl Smylie äntligen visa upp sig och det är Smylie som gör 5-0 efter dryga fem minuter på planen. Ängelholm sticker upp och spräcker J-Södras och Micke Axelssons nolla då Mattias Hallberg reducerar i den 86:e minuten. Sista ordet fick emellertid J-Södra denna augustikväll när Fredric Fendrich fastställer slutresultatet till 6-1 efter en fin framspelning av Smylie.
    NOTERBART…
    ## Olle Nordin var såklart nöjd efter matchen och värdesatte segern mycket med tanke på det klena hemmafacitet innan dagens match. – Vi har jobbat stenhårt för det här och jag värdesätter den här segern högt.
    ## – Bästa laget vann! Ängelholmstränare Roald Hansen hade inte så mycket att invända på J-Södras seger även om han tyckte att siffrorna var för stora.
    ## Kristen Viikmäe har gjort en stålande säsong hittills och är idag åter bästa Södraspelare. Idag var det dock många som var bra. – Vi ska inte glömma Tommy Thelin, tyckte Olle och vi kan väl hålla med. Tommy gör 1+3 i matchen och Viikmäe gör 2+1. Plötsligt levererar våra anfallsspelare igen. Och plötsligt har vi ett anfallsspel…
    ## Det blev ingen plats i startelvan för Daryl Smylie men under hans dryga kvart som han spelade hann han med att göra ett mål och spela fram till ett annat. Bra jobbat!
    ## Nykomponerad backlinje där Uros Hojan gick in i mitten tillsammans med kapten Karlsson. David Blomkvist fick flytta ut på högerbacken och Tom Siwe fick sätta sig på bänken. Jag tycket det såg bättre ut och framförallt Uros Hojan var ett utropstecken. David Blomkvist fina pass till 1-0 ska också ha beröm.
    ## På tal om Tom Siwe. Det var nära att Siwe fick spela från start som yttermittfältare eftersom Jesper Ritheim hade magproblem minuterna innan match. Jesper kunde dock spela och fick också göra mål, det viktiga 3-0.
    ## Marcel Sacramento är långt ifrån startelvan nu.
    ## J-Södra spelade betydligt tuffare och aggressivare än vad vi sett dem innan under hemmamatcherna. Christer Persson spelade hårt och tufft och var hela tiden på gränsen men det är också så han ska spela.
    ## Kan inte låta bli att le när jag tänker på Viikmäe! Vilken lyft han har fått den här säsongen!
    ## Många spöken som blev bortblåsta denna kväll…
    ## 10 mål har J-Södra nu gjort på de två senaste hemmamatcherna!
    ## Kul för Uros Hojan! Han tog verkligen chansen.
    ## U21 spelar imorgon hemma mot Häcken och det lär säkert bli en hel del a-lagsspelare i den matchen. Valle, Marcel, Eddie och Redo möjligen?
    ## Sex poäng ner till kvalplatsen och sju poäng till degardering. Nästa match är på söndag då vi möter Qviding borta. Ett Qviding som just nu ligger på den ena kvalplatsen. I mångt och mycket en verklig sexpoängsmatch!
    Jönköpings Södra-Ängelholm6-1(2-0)
    1-0 13:57 Tommy Thelin (David Blomkvist)
    2-0 34:42 Kristen Viikmäe (Tommy Thelin)
    3-0 47:00 Jesper Ritheim (Kristen Viikmäe)
    4-0 75:22 Kristen Viikmäe (Tom Siwe)
    5-0 83:28 Daryl Smylie (Tommy Thelin)
    5-1 85:37 Mattias Hallberg
    6-1 90:00 Fredric Fendrich (Daryl Smylie)

Mikael Axelsson, David Blomkvist, Daniel Karlsson, Uros Hojan, Andreas Nilsson, Jesper Ritheim (62), Christer Persson (72), Johan Karlefjärd, Peter Klancar (78), Kristen Viikmäe, Tommy Thelin. Inhoppare: Tom Siwe (62) Fredric Fendrich (72) Daryl Smylie (78)