Ängelholms FF — Jönköpings Södra IF

0
    329

Det blev ett otroligt slut på Ängelholms IP ikväll då J-Södra premiärspelade i årets Superettan. Med matchens sista spark avgjorde hemmalagets David Bennhage med en klinisk avlsutning bakom en chanslös Mikael Axelsson. – Oerhört tråkigt och tungt, kommenterade J-Södras Olle Nordin till Jnytt efter matchen.
    Det var en spännande måndag som väntade. Trots att supporterbussen ställdes in var det ett hundratal södraiter på plats i Ängelholm för att se seriepremiären.
    Hemmalaget Ängelholms FF hade matchats hårt under försäsongen och tränaren Roar Hansen visste inte riktigt var han hade sitt lag. J-Södras Olle Nordin visste nog att hans lag borde vara ett par snäpp bättre än ifjol men å andra sidan hade man kanppast något supermotstånd under försäsongen.
    Inledningsvis skapade J-Södra mest även om spelet i sig inte nådde upp till några högre höjder. På ståplatsläktaren höjdes temperaturen omedelbart så fort någon av våra brassar hade bollen och mycket Oooh när giganten Santos flåsade ÄFF’s backlinje i haserna.
    Ängelholm hade inte haft mycket till spel då David Bennhage fick en boll till vänster i J-Södras straffområde och det såg väl inte jätte farligt ut men Tom Siwe satsade allt på en brytning och straffen som följd var väl inte direkt oväntad. Skyttekungen Mattias Adelstam stegade fram till straffpunkten och satte behärskat 1-0 till sitt ÄFF. Micke Axelssons egentliga första ingrepp och han var chanslös även om jag tyckte han slängde sig för tidigt.
    Ängelholm kom in mer i matchen efter ledningsmålet men J-Södra kunde ändå kvittera genom Ricardo Santos som efter en nickskarv(?) av Christer Persson efter hörna fick utrymme att skjuta in 1-1 målet. En överlycklig Santos firade målet och hejade på de tillresta södraiterna.
    Efter kvitteringen blev det ställningskrig och ganska mycket tjongande och felpass. 1-1 i paus var kanske rättvist men det kändes ändå som att J-Södra var det bättre laget av de två trots hemmalagets hypervassa omställningar.
    Halvlek två inleddes nästan omgående av en jätte chans för Marcel Sacramento. Tomas Backman kom ångade på sin vänsterkant och serverade Marcel en perfekt boll som bara skulle vara att sätta foten till. Marcel gjorde allt rätt men en Ängelholmare kom farande och fick en tå på bollen. Ett givet mål blev till ingenting alls…
    J-Södra fortsatte och skapa chanser och hade ett ganska bra tryck i mitten av halvleken. Man stod faktiskt och väntade på 2-1 målet men det skulle vara en väntan förgäves. Tommy Thelin var ständigt ett orosmoment liksom Ricardo Santos och just Tommy Thelin hade ett farligt skott som gick tätt utanför.
    Olle valde att plocka ut Marcel mitt i anstormningen och ersatte honom med Johan Karlefjärd. Nordin var nog mer än nöjd med 1-1 i det läget men nu skulle hemmalaget få mer att säga till om. Patrik Larsson hade en jätte chans precis innan minut 90 men Tomas Backman agerade räddande ängel på mållinjen. ÄFF skulle ändå få in det där segermålet och det kom med bara fyra sekunder före domarens slutsignal. Efter sjabbel bland södraspelarna fick inhopparen Antonio Rojas bollen och hittade David Bennhage i central position och denne Bennhage avslutade kliniskt och ridå ner. Man stirrade tomt mot anslagstavlan och möttes av 92:56… Domaren Antti Kanerva blåste av matchen direkt efter målet.
    De dryga 23 milen hem till Jönköping var dystra men man är ju Södrait. Man kan aldrig ta något för givet, inte ens en sådan här match där vi borde haft åtminstone en pinne med oss.
    * * * * *
    Det finns anledningar till att jag väntade med att skriva något av matchen. Igår var jag jäkligt besviken över det mesta. Idag är jag fortfarande bitter över att vi inte fick med oss några poäng, men men.
    ## Ricardo Santos, Tommy Thelin och Tomas Backman tycker jag fungerar bäst denna match. Backman var klart bästa försvarare och det kanske säger en del…
    ## Vi kommer att ha otroligt mycket nytta av Ricardo Santos. Det är inte bara en målskytt vi har fått där utan en spelare som hela tiden jagar boll och som visade upp en stor, stor arbetskapacitet.
    ##Mittbacksparet Daniel Karlsson-David Blomkvist var jag besviken på. Fumliga, osäkra och alldeles för lika som spelare. Skärpning krävs annars vill jag ha in Uros Hojan.
    ##Tom Siwe hade heller ingen lyckad kväll. Klumpigt agerande i samband med straffen.
    ##Christer Persson såg tung ut men spelade upp sig under andra halvlek. Samarbetet med Marcel klaffade inte riktigt men det kommer säkert.
    ##Valle Elkari fick chansen från start för första gången i Superettan och var relativt osynlig under första halvlek. Fick lite mer uträttat under inledningen av andra men det såg en aning tunt ut framåt.
    ##Peter Klancar. Ska jag vara snäll i bedömningen så är det inte Klancars fel att han får spela. Helt obegripligt att han s-t-a-r-t-a-r matchen och ännu mer obegripligt att han har varit given från start under alla matcher under försäsongen (nästan). Mycket märkligt vilket förtroende vissa spelare har och det skulle vara intressant att höra tränarnas argument för att han ska starta.
    ##Tommy Thelin höll på att bli hjälte och det hade han varit värt. Tommy ser betydligt bättre ut i år och firma Thelin/Santos kan säkert bjuda på en hel del i nästa match.
    ##Marcel hade som sagt en tuff match och kom lite snett in i den här matchen. Tar lite för mycket tid på sig men jag är inte orolig här utan Marcel kommer att tillföra mycket för J-Södra.
    ##Vår enda a-landslagsspelare, Kristen Viikmäe, fick lira i knappt tre minuter då han byttes in istället för Peter Klancar. Hur var det nu med förtroende för vissa spelare?
    ##Micke Axelsson kunde inte göra något på målen. MEN. Det tar en jäkla tid varje gång han har bollen. Varför?