Jönköpings Södra IF — Qviding FiF

  0
  367

  Matchfakta

  Det dröjde ända till matchminut 71 innan premiärmålet på ”Vallen” nickades in. För andra matchen i rad så var det superbrassen Ricardo Santos som gjorde det och det var också segermålet idag. Över 3.000 åskådare hade kommit för att se J-Södras hemmapremiär och åtminstone ståplatsfolket fick följa matchen i sol och under tak.
  Mycket skulle kretsa kring Ricardo Santos denna premiär eftermiddag. Alla vet vad en bra start betyder för en anfallare och en bra start det har verkligen Ricardo Santos fått i J-Södratröjan. För andra matchen i rad dominerar han anfallsspelet och är ständigt farlig för motståndarna. Samarbetet med Tommy Thelin blir hela tiden bättre och det är synd att inte Tommy också fick näta idag för chanser hade han. Närmast var nog när han fick bollen i prefekt läge mitt i boxen men skottet sköts utanför.
  Qviding hade framförallt i första halvlek chans heta chanser varav två var ytterst nära mål. På första jätte chansen gjorde J-Södras målvakt Mikael Axelsson en jätte parad följt av en rensning på mållinjen och en stund senare var Qvidings Hannes Stiller helt fri men Axelsson räddade denna gång också.
  I andra halvlek började J-Södra trycka på för ett ledningsmålet och trycket blev ännu större då Qvidings mittback Joacim Jensen blev utvisad efter två gula kort. Dryga 10 minuter senare prickade Santos in målet som också blev det enda inför den stora hemmapubliken.
  Noterbart…
  ## Kallt, kallt och åter kallt. Satan var kallt det var på sittplatsläktaren. Haha säger alla ni som gassade i solen på ståplats…
  ##Santos!
  Ett ständigt orosmoment för motståndarna och till slut gör han mål. Två mål på två matcher säger allt om hur viktig han kommer att vara för laget.
  ##Backlinjen svajade en aning idag också och den känns inte hel klockren. Tomas Backman gör dock en bra match, igen, och var vår bästa försvarare.
  ##Mike the man!
  Mannen mellan stolparna räddade J-Södra i första halvlek med två makalösa räddninbgar. Agerade säkert och lugnt matchen igenom.
  ##Valle Elkari försöker och försöker och det händer åtminstone mer på hans kant än på Klancars. Ändå är det Valle som får stiga av först och det känns märkligt.
  ##Persson & Fendrich klarade sig fint på det centrala mittfältet även om samspelet var sådär. Persson var bättre än senast och hans framspelning till Thelin i andra halvlek borde resulterat till mål.
  ##Thelin & Santos funkar bra ihop. Synd att inte Tommy fick göra mål bara.
  ##Kristen Viikmäe fick spela något mer än den minuten han fick nere i Ängelholm. Jag har svårt att se hur Olle kan välja Klancar före Viikmäe i en sådan här match där vi bara ska gå för seger.
  ##Axel Norderyd var på väg in då Santos precis gjorde målet. Nu blev det istället ett inhopp i 90:e minuten…
  ##Över 3,000 åskådare och det var det bara en enda gång under förra säsongen och då var matchen gratis…
  ##Green Machine höll igång matchen igenom och visst är det mycket roligare att kolla på fotboll om det är lite liv på läktaren. Mer sånt!
  ##Premiär för ”Vallen Direkt” och jag tycker att det gick sådär. Svårt att följa matchen samtidigt som man ska plita ner vad som händer och samtidigt också ta lite kort. Nästa gång blir det nog bättre ska ni se!
  ##Gött med hemmaseger och det är här vi ska vara svårslagna. Idag har vi lite tur men det ska man ha.
  ##Sirius nästa redan på onsdag och det borde inte vara någon omöjlighet med rätt lag på planen!

  MATCHFAKTA:

  Jönköpings Södra-Qviding 1-0 (0-0)
  1-0 70:18 Ricardo Santos (Tomas Backman)
  LAGET:
  Mikael Axelsson

  Tom Siwe
  Daniel Karlsson
  David Blomkvist
  Tomas Backman

  Valid Elkari (ut 68)
  Christer Persson
  Fredric Fendrich
  Peter Klancar (ut 90)

  Ricardo Santos
  Tommy Thelin
  INHOPPARE:
  Kristen Viikmäe (68)
  Axel Norderyd (90)
  Övriga: Carl Kjelsen, Johan Karlefjärd och Uros Hojan

  STATISTIK:

  Skott: 13-8 (7-4)
  Skott på mål: 4-4 (2-2)
  Hörnor: 7-1 (4-0)
  Frisparkar: 15-9 (7-4)
  Offside: 6-3 (2-1)
  Varningar: 2-2 (0-0) (Persson, Fendrich)
  Utvisningar: 0-1 (0-0)
  Publik: 3.135
  Domare: Andreas Ekberg, Lund

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  18 april 2009 16:00 Superettan 2009 3135 Andreas Ekberg

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Jönköpings Södra IF011
  Qviding FiF000

  Lämna ett svar