Jönköpings Södra IF — Qviding FiF

0
    301

Så kom den då äntligen. Det var inget skönspel och vi har sett ett betydligt bättre spel men två mål från en Södraspelare har vi inte sett den här säsongen innan. Andreas Nilsson gjorde ett drömmål på frispark som innebar 1-0 och sedan avgjorde inhopparen Michel Kamhie matchen med ett skott som gav 2-1.
    Det var ett pressat och nervöst hemmalag som tog emot Qviding i eftermiddag. -Tyngda av stundens allvar, summerade tränaren Thomas Ek efter matchen och i början såg det inte alls bra ut. Allt som oftast slogs passningar fel och om man närmade sig mål tog man ofta ett felbeslut. Gästerna Qviding presterade inte mycket bättre och att halvleken skulle sluta mållös var ingen överraskning.
    Qvidings Josef Karlsson hade kanske halvlekens bästa chans då han testade Alexander Nadj med en farlig nick efter tjugo minuters spel. Nadj greppade bollen retfullt enkelt. J-Södra hade återigen ett nytt anfallspar i Johan Fäger och Tommy Thelin men de hade inte många farligheter i första halvlek.
    Byte i paus
    Inför den andra halvleken bytte Ek ut en osynlig och bortkommen Emil Backlund till förmån för Johan Karlefjärd. Ett byte som fick igång J-Södra och det skulle bli ännu bättre när Michel Kamhie byttes in i den 62:a minuten.
    Qviding börjar annars bäst i den andra halvleken och Josef Karlsson får åter en chans direkt i början men skjuter över i ett ganska så fritt läge. Efterhand kommer J-Södra in i halvleken och mycket spel på högerkanten där inhopparen Karlefjärd och Johan Fäger skördar viss framgång.
    Drömmål av Nilsson
    I den 56:e minuten får J-Södra frispark som tas av hand av Andreas Nilsson. Nilsson skjuter bollen i Tommy Naurins högra hörn och han ställs helt där. Otrolig glädje hos hemmaspelarna och bland den ganska fåtaliga publiken (1616) som äntligen fick se ett hemmamål. Glädjen blev dock kortvarig för bara drygt fem minuter senare gör gästerna 1-1 genom deras speciella målskytt, Hannes Stiller efter en snabb kontring. Alexander Nadj skadar sig vid målsituationen men kan fullfölja matchen men såg ut att ha ont. Han vred till armen och fick den under sig och det återstår att se hur pass allvarlig smällen var.
    Efter kvitteringen blev spelet åter ängsligt men hemmapubliken skulle få se ännu ett hemmamål. Inhopparen Michel Kamhie skulle bli stor matchhjälte då han från nära håll bredsidade in 2-1 målet efter fint förarbete av den andra inhopparen Johan Karlefjärd.
    Nervöst slut
    Slutet av matchen skulle bli nervös. J-Södra gjorde sitt sista byte då man tvingades plocka av Tomas Backman som hade fått krampkänningar och han skulle ersättas av Erik Backlund. I och med bytet avslutade J-Södra matchen med ett 4-5-1 spel den sista kvarten.
    Orosmomentet Hannes Stiller försökte sig på en bisicleta men bollen gick hårfint utanför Nadjs vänstra stolpe och det var nog Qvidings farligaste kvitteringsmöjlighet. De sista minuterna skapade gästerna inga farligheter framför Nadj och glädjen var stor när domaren Johan Hamlin från Bro blåste av matchen.
    ”Spelet är jag inte nöjd med men det skiter jag fullständigt i”
    På presskonferensen efter matchen tyckte Thomas Ek att spelet var riktigt dåligt. -Spelet är jag inte alls nöjd med men det skiter jag fullständigt i idag. Vidare tyckte Ek att hans mannar var stressade och att de var tryckta av stundens allvar och att spelet var ängsligt. Bytena var dock något han var nöjd med och då förändras också spelbilden. Kollegan Zoran Lukic var missnöjd med förlusten. Han tyckte att hans lag var minst lika bra som J-Södra men menade på att det även gäller att göra mål vilket J-Södra gjorde än gång mer.

Summeringen

Det här var en oerhört viktig seger i en riktigt skitmatch. Första halvlek var en riktig besvikelse och är bara att glömma. I den andra halvleken gör J-Södra två byten som förändrar matchbilden och framförallt Johan Karlefjärd gör ett riktigt starkt inhopp och ligger också bakom 2-1 målet som Kamhie sätter dit. Extra viktigt också att våra anfallare gör mål. Det skall också sägas att anfallsspelet blev bättre när vår gamla forwardsduo Kamhie/Fäger huserade i samband med Kamhies inhopp. Extra plus för Kamhies styrka vid bollmottagningen där han är enormt skicklig.
    Försvarsmässigt är det stabilt. Alexander Nadj hade inte mycket att göra på Hannes Stillers kvittering även att han är nära att nypa den också. Lagkapten Persson är outstanding match efter match och tillsammans med ”Skördis” är det ett mittbackspar som sällan går bort sig. Fredrik Söderbring och Peter Klancar gör också sitt jobb även om Klancar är lite klen i sitt försvarsspel och jag saknar även hans offensiva spel. Söderbring hade ett solonummer i första halvlek som sånär kunde lett till mål.
    På mittfältet klickade det en aning. Emil Backlund hade en tung första halvlek och byttes helt riktigt ut i paus. Tomas Backman slet i vanlig ordning men slarvar fortfarande en hel del i passningarna. ”Fidde” Fendrich hade också en del slarvpass även om han skärpte till sig i andra halvlek. Kantspelet har varit obefintligt i många matcher i upptakten av serien och det kan väl inte sägas att det har blivit så mycket bättre. Andreas Nilsson försökte på sin kant och inhopparen Johan Karlefjärd var kanske den som använde kanten bäst. Nilssons 1-0 mål var en delikatess som målvakten blev helt ställd av och nästan lika snyggt som hans kanon i den där superettanpremiären mot BP för två år sedan.
    Tommy Thelin har väldigt svårt förtillfället och byttes också ut redan i den 62:a minuten. Johan Fäger hade också en tung dag och det var inte förrän Kamhie kom in som han skapade chanser.
    Som helhet var det ingen höjdarmatch men jag säger som Thomas Ek. Idag skiter vi i det, vi vann i alla fall!
    Jönköpings Södra-Qviding 2-1 (0-0)
    1-0 (54:41) Andreas Nilsson
    1-1 (59:31) Hannes Stiller (Tomas Eriksson)
    2-1 (65:54) Michel Kamhie (Johan Karlefjärd)
    Domare: Johan Hamlin