Ängelholms FF — Jönköpings Södra IF

Matchfakta

J-Södra slutade att spela fotboll efter 50 sekunder av dagens match. Efter det tidiga 0-1 målet hade J-Södra inte en chans utan Ängelholm sprang ifrån och vann retfullt enkelt med hela 6-0.

J-södra skapade egentligen ingenting och det var spel mot ett mål. Samtidigt som J-Södra förlorade vann Degerfors jumbomötet hemma mot Enköping med klara 4-0 vilket betyder att J-Södra har en poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Olle Nordin var givetvis väldigt besviken efter kallduschen och svarade såhär på frågan vad han tyckte om matchen.

– Vilken match? Det var aldrig någon match, vi fick en gigantisk uppförsbacke eftersom de hade ledningen med 2-0 redan efter sex minuter. Vi hade fantastiskt många brister i vårt uppträdande. En kollektiv kollaps.

Det var mer eller mindre pinsamt att höra rapporterna från Ängelholms IP där hemmalaget fick göra precis vad de ville. Emil Salomonsson hade nog aldrig trott att hans sista match inför hemmapubliken skulle bli en sådan klang och jubel tillställning men vilka ytor han fick och vad snälla motståndarna var. Tre mål blev det för succé Emil som nästa säsong spelar allsvenskt med Halmstad.

– En riktigt rolig avslutning på hemmaplan. Kul att förbättra statistiken och göra mitt första hattrick i ÄFF. Det kändes som att allt gick in i dag, sa Emil till Lokaltidningen efter matchen.

Allt i egna händer trots allt

En omgång återstår nu i Superettan och allt kommer att avgöras i sista omgången. J-Södra tar emot LB 07 hemma medan Degerfors möter BP borta och Enköping tar emot Mjällby hemma.

J-Södra når kvalspel om man vinner mot LB 07. Det finns även en del varianter vid oavgjort och förlust. Förlorar både Degerfors och Enköping sina matcher kan J-Södra förlora.

Efter det här magplasket har man svårt att se vad J-södra ska göra i den här serien. För tredje året i rad är man inblandade i bottenstriden och i år blir det som bäst kvalspel.

Kommer laget till kval blir det antingen Vasalund (om man kommer 13:e) eller Öster (om man kommer 14:e). Oavsett motståndare så kommer J-Södra få oerhört svårt att gå segrande ur dessa strider.

Mot LB på lördag är också lagkaptenen Christer Persson avstängd och det är förstås ett avbräck. Hade jag varit tränare hade jag plockat ut en elva som bestod av mest hjärta för det är nu klubbkänsla och jävlar anamma behövs som mest. Att Erik Backlund spelar tar jag som givet. Målvaktsfrågan är jag kluven till. Ett byte är aldrig lätt att göra i sista omgången men vad har vi att förlora? Nadj har vacklat lite på sistone och Micke Axelsson har räddat oss förr.

Nu får vi försöka glömma det här och satsa allt vi har på lördag. Det kommer att bli jäkligt tufft men LB är ingen motståndare som skrämmer. Vi har historien på vår sida och jag hoppas att det räcker.

Matchfakta:

Ängelholm-Jönköpings Södra 6-0 (3-0)

1-0 00:52 Emil Salomonsson (Gabriel Ucar)
2-0 06:26 Emil Salomonsson (Jonas Nilsson)
3-0 30:39 Patrik Larsson (Jacob Augustsson)
4-0 49:44 Emil Salomonsson
5-0 66:38 Marcus Holgersson (Gabriel Ucar)
6-0 81:30 Mattias Adelstam (Jonas Lindh)

Laguppställningarna

Ängelholm

Pär Hansson
Jonas Lindh
Jonas Nilsson
Jacob Augustsson
Gabriel Ucar
Marcus Holgersson
Björn Westerblad
Henrik Fribrock
Emil Salomonsson
Patrik Larsson
David Bennhage

Bänk: Marcus Nilsson, Hjalmar Öhagen, Daniel Johansson, Mattias Adelstam och Mattias Lagerstedt

Jönköpings Södra

Alexander Nadj
David Blomkvist (ut 79)
Erik Skördåker
Daniel Karlsson
Peter Klancar
Tom Siwe (ut 59)
Christer Persson
Andreas Ingel
Kristen Viikmäe (ut 59)
Tommy Thelin
Michel Kamhie

Bänk: Mikael Axelsson, Fredrik Fendrich (59), Johan Fäger (79), Johan Karlefjärd (59) och Tomas Hansson

Statistik

Skott: 17-6 (8-5)
Skott på mål: 11-2 (5-1)
(Michel Kamhie, Tommy Thelin)
Hörnor: 13-2 (8-2)
Frisparkar: 8-6 (5-4)
Offside: 2-3 (1-1)
Gula kort: 0-2 (0-1)
(Erik Skördåker, Christer Persson)

Publik: 988

Domare: Johan Hamlin, Bro

Detaljer

Datum Tid Matchtyp Säsong Publik Domare
19 oktober, 2008 14:00 Superettan 2008 988 Johan Hamlin

Arena

Ängelholms IP
Kullavägen 5, 262 53 Ängelholm, Sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: