Mikael Axelsson, Tom Siwe, Daniel Karlsson, David Blomkvist, Andreas Nilsson (67), Jesper Ritheim, Johan Karlefjärd, Christer Persson (80), Peter Klancar (46), Kristen Viikmäe, Tommy Thelin.

Inhoppare: Tomas Backman (46) Marcel Sacramento (67) Fredric Fendrich (80).

Hörnor: 10-3 (5-2)
    Frisparkar: 11-12 (7-6)
    Offside: 0-4 (0-3)
    Varningar: 2-3 (1-2)(Andreas Nilsson, Marcel Sacramento)

En helt osannolik match som hade allt utan ett lyckligt slut. Två fantastiska och osannolika upphämtningar och en dubbelhörna i slutskedet av matchen vid ställningen 4-4. När domaren Keijo Hyvärinen blåste av matchen hade GIF Sundsvall kontrat in två snabba mål och fastställt tennismatchen till 4-6.

Vi tar det hela från början. Gästerna var ofina nog att ta en snabb tvåmålsledning efter svag insats av försvaret och i synnerhet Mikael Axelsson. Micke fick en svår inledning och det skulle bara vara början. Sundsvalls 1-0 mål sköts in av Ari Skulason och såg inte helt otagbart ut. 2-0 målet kom 1,17 senare och gjordes av Daniel Sliper med god hjälp av Axelsson.
    0-2 efter sju minuters spel kändes som en gigantisk uppförsbacke men hemmalaget tog sig samman och undvek att vika ner sig. Först reducerade Andreas Nilsson med ett skott som heller inte såg otagbart ut. Tre minuter senare kvitterade Jesper Ritheim efter att ha fått två chanser innan bollen satt i nätet bakom Fredrik Sundfors. Hemmapubliken trivdes och tacka för det efter fyra mål på den första halvtimmen.
    Matchen levde ordentligt och spelarna var tända som majbrasor. Giffarnas Jonas Wallerstedt var ständigt i centrum och verkade älska varenda minut av matchen så långt. Just Wallerstedt skulle få sista ordet i första halvlek då han nickade in 3-2 i minimal vinkel. Samtidigt slog han till armen och blev liggande en stund men Wallerstedt kom tillbaka.
    Andra halvlek började lugnare och det var mest gästerna som försökte föra matchen. J-Södra spelarna såg trötta ut och 2-4 kom inte helt ologiskt och denna gång var det inhopparen Hannes Sigurdsson som höll sig framme. Då hade islänningen varit inne på planen i dryga minuten.
    Ny gigantisk uppförsbacke för J-Södra men hemmalagets bästa spelare Kristen Viikmäe gav hopp då han sköt in reduceringen 3-4 bara tre och en halv minut senare. Hemmapubliken manade på sina favoriter och en inhoppande brasse ordnade kvitteringen efter en drömträff utanför straffområdet. Marcel Sacramento har väntat på det där målet och glädjande nog fick han fira med sin pappa som fanns på plats och tillsammans kramade de om varandra och hela Vallen log.

Det hade varit bra där. En poäng hade varit gott nog en sådan här kväll. Men J-Södra vill även vinna matchen. Man fortsatte att spela högt och inte alltid med huvudet. Man skapade fram en dubbelhörna kort efter kvitteringen men Sundsvall kontrar på den sistnämnda och efter en träff i virket av Wallerstedt håller sig Robert Lundström framme och skickar in 5-4.
    J-Södra försöker att göra ett tredje försök till kvittering men Sundsvall kontrar åter in slutresultatet 4-6 genom Hannes Sigurdsson.

Ett oerhört bittert slut i en helt otrolig match. Fyra Södramål på hemmaplan men ändå blir det förlust. Det ska tilläggas att Johan Karlefjärd hade en dunderträff i ribban i första halvlek. Giffarnas tränare Sören Åkerby var givetvis supernöjd med resultatet och var särskilt nöjd med nyförvärvet från Assyriska, Aziz Corr Nyang, som var dominant i laget trots bara två träningar med laget. J-Södras Olle Nordin var såklart besviken på resultatet och att det kan bli tio mål i en Superettanmatch. Han var nöjd med hur laget kom tillbaka trots två svåra underlägen.

Spelarkritiken såhär timmen efter match känns aningen svår. Men. Kristen Viikmäe är återigen lagets bästa spelare och ikväll fick han också göra säsongens första mål, förgäves dock. Lokomotivet Viikmäe är svårstoppad, har alltid en tanke med det han gör och är stenhård att möta. Jag unnade honom verkligen det där målet idag men synd att det inte hjälpte.

20 juli 2009 20:00 Superettan 2009 2234 Keijo Hyvärinen