Assyriska FF — Jönköpings Södra IF

0
    302

J-Södra tog en oerhört viktig trepoängare i dagens bortamatch mot Assyriska. Tommy Thelin blev stor matchhjälte då han med en kalasfrispark gjorde matchens enda mål-
    Inte sedan maj månad har J-Södra vunnit i Superettan men ikväll besegrade man serietrean Assyriska med 1-0 efter 0-0 i paus. Tommy Thelin blev matchens enda målskytt men en kanonfrispark i den 64:e minuten. Assyriska hade förövrigt en straffspark som Mikael Axelsson räddade.
    J-Södra gjorde en stark bortamatch och man verkar trivas på konstgräset. Detta var andra segern av två möjliga på det underlaget och båda gångerna har det varit på Södertälje Fotbollsarena.
    Första halvlek skapar man två jätte chanser men båda gångerna missar man. Först var det Tommy Thelin som fick ett fritt läge till vänster om målvakten men skottet räddas och stryker utsidan av stolpen. Minuten senare slår Jesper Ritheim ett perfekt avvägt inlägg som Johan Karlefjärd bara ska slå in men missar bollen helt. Där borde det varit 1-0 för gästerna. Assyriska får sedan mycket boll men är något omständiga på offensiv planhalva och det mesta rann ut ur sanden.
    I halvlek nummer två trummar hemmalaget på direkt och alla vet väl att Södra har otroligt svårt att komma igång efter paus. Ikväll höll det på att ramla in en boll efter fyra hörnor på kort tid men Axelsson lyckas freda sin bur. I 51:a minuten får Assyriska en tveksamt dömd straff sedan Peter Klancar tryckt ner Dennis Östlundh. Nyförvärvet Kristoffer Näfver lägger straffen men Mikael Axelsson räddar den snyggt.
    I 64:e minuten sedan kommer det matchavgörande målet och på en grann frispark slår Tommy Thelin in bollen via målvakten. Bra frispark och vild glädje bland södraspelarna. Assyriska pressar sedan på men har väldigt svårt att skapa de farliga lägena. Mikael Axelsson agerade lugnt mot slutet och klarade allt denna kväll. Tre härliga poäng och bottenspöket är borta, förhoppningsvis ett bra tag framöver.