Jönköpings Södra IF — Assyriska FF

0
    360

J-Södras målvakt Alexander Nadj höll för andra hemmamatchen på raken nollan. Detta trots att gästerna Assyriska fick spela med en man mer i över en timme. J-Södra hade en jätte chans att avgöra på övertid men Johan Karlefjärds volleykanon träffar stolpen.
    Trots allt var detta bättre än inget. Och trots att laget har förträffligt svårt att göra mål så släpper man heller inte in några. Hela försvarslinjen med målvakten Alexander den store i täten förtjänar överbetyg tillsammans med en hårt kämpande Tomas Backman. När matchbilden blev som den blev så klev Tomas Backman fram och det kanske var behövligt efter förra hemmamatchen då han fick lite kritik.
    Assyriska dominerade första halvlek stort och när Emil Backlund drar på sig sitt andra gula kort redan i den 28:e minuten blir trycket ännu större. Situationen som leder fram till utvisningen var kanske inte mycket att säga om men J-Södralägret hade väldigt bestämda åsikter om domare Nymans när han inte visade ut Assyriskas lagkapten Göran Marklund i en senare situation då han drog ner Backman i ett kontringsläge.
    -Det var fruktansvärt dåligt av domaren att inte ta ut Marklund där, kommenterade Thomas Ek efter matchen.
    J-Södra hade få chanser i första halvleken. Närmast var Kristen Viikmäe som kom halvfri mot Jon Rytterbro i Assyriskamålet, efter en fantastik crosspassning av Backman, men försvararen Fredrik Samuelsson räddar bollen på mållinjen.
    Även Assyriska hade en boll på mållinjen efter att Marcos Ferreira lurat sin bevakare efter en hörna. Lagkapten Christer Persson stod dock perfekt på mållinjen och räddade. Ferreira var ständigt ett orosmoment för Södraförsvaret men fick gå mållös från matchen trots en hel del fina chanser i första halvleken. I den andra skulle brassen nästintill vara helt osynlig.
    I andra halvlek faller Assyriska tillbaka och pressen blir inte alls lika stor som i första halvleken.
    -Vi faller kanske inte helt i fällan när vi får chansen att spela med en man mer men nästan. Vi är besvikna på den andra halvleken helt klart, sammanfattade Assyriskas tränare Mikael Borgqvist efter matchen.
    Faktum är att J-Södra skapade de farligaste chanserna i den andra halvleken och hade sånär kunnat avgöra på övertid om Karlefjärds volleykanon gått några centermeter åt rätt håll.
    Johan Fäger byts in i 64:e minuten och ställer till med hel del för Assyriskaförsvaret. Dessförinnan hade Michel Kamhie sprungit sig trött och han fick en svår match efter utvisningen.
    Alexander Nadj gör återigen en mycket bra insats och håller sin andra nolla för året. Faktum är att den unge Nadj bara släppt in tre mål på fem matcher och då förstår alla att Micke Axelsson får oerhört svårt att ta tillbaka platsen som målvaktsetta. Ikväll agerade Nadj oerhört säkert och gjorde inga misstag alls.  -Jag fick göra en massa tvräddningar och man fick komma in i matchen direkt, sa Nadj efter matchen och menade på att andra halvlek var hur lugn som helst medan den första var lite svettigare.
    Målskyttet efterlyses
    Efter en match av denna karaktär är det svårt att gnälla på anfallsspelet. Faktum kvarstår dock att J-Södra har förbaskat svårt att göra mål. Ikväll skapade man, trots en tidig utvisning, några målchanser och är inte långt borta att få in ett mål på övertid. Av anfallarna är det bara Kristen Viikmäe som gjort mål och det var i premiären…
    Tre ynka mål har det blivit framåt på sex matcher och det är såklart alldeles för tamt. Sedan kan man vända på det och säga att laget släpper in väldigt få mål men gör man inga mål blir det väldigt svårt att knipa några poäng och vi kan väl inte räkna med att spela 0-0 i resterande matcher?
    Hursomhelst var poängen viktig i bottenträsket där förövrigt Enköping knep sin första trea ikväll (1-0 borta mot BP). Detta betyder att fem lag har fyra poäng i den absoluta botten. Ska man ser det positivt så är det ”bara” två pinnar upp till Ängelholm på en 8:e plats…