Jönköpings Södra IF — IFK Norrköping

0
    294

Omstarten av serien blev ingen vändpunkt för Jönköpings Södra. Idag vann ”krislaget” IFK Norrköping med uddamålet 2-1 inför 2.479 åskådare. Efter en mållös och händelserik första halvlek chockstartade IFK den andra med att göra matchens första mål redan efter två minuters spel. J-Södras mål gjordes av Peter Klancar och det var hans första seriemål i Södratröjan.
    Det var en chansartad match där den regntyngda planen ställde till det en hel del, framförallt under den första halvleken. Flertalet spelare ramlade som om de vore med i ”Bambi på hal is” och för publiken blev det många goda skratt. Hemmafansen hade dock gärna gottat sig åt Ricardo Santos straff i den tjugonde minuten men brassen gjorde som mot Falkenberg och placerande den inom räckhåll för IFKs målvakt Bakiu.
    Bakiu skulle få agera huvudroll i en situation strax efter straffen då samme man mötte honom. Santos smet förbi två IFK spelare men när han skulle passera Bakiu revs han ner och domaren Bojan Pandzic såg det som friägesutvisning och tack & hej då till Bakiu. IFK tvingades göra ett tidigt byte då man var tvingade att sätta in reservmålvakten Daniel Nilsson. Den farliga frisparken satte Andreas Nilsson snyggt i muren vilket han och hans lagkamrater skulle göra flera gånger under matchen.
    IFK hittade positionerna trots en man mindre och det var inte spel mot ett mål. Johan Karlefjärd hade nästa hemmachans men hans kanonskott tog klockrent i stolpen.
    I andra halvlek chockstartade IFK omgående då Russell Mwafulirwa avslutade kliniskt på Burkhardts preciserade inlägg. Otagbart för Micke Axelsson.
    J-Södra såg tagna ut och det påminde lite om den senaste hemmamatchen då Mjällby stormade fram på ett liknande sätt. Men så fick man ett läge och på något sätt rullade bollen in bakom reserv-Nilsson och sista Södraspelare var Peter Klancar som både blev glad och förvånad. Första målet för Peter i Södratröjan och därmed tillhör han den exklusiva skaran som får ett par Rayban solglasögon av någon sponsor…Stort!
    Det såg plötsligt lite bättre ut men det vara inte länge för domaren Pandzic tog fram det andra gula kortet till Ricardo Santos och därmed var det numerära överläget borta för J-Södra. Samtidigt som Santos fick kliva av bytte J-Södra in Tommy Thelin och Thelin skulle få några chanser att göra mål men Thelin kommer sällan till ett riktigt avslut. Tyvärr.
    Gästerna passar istället på att sätta matchavgörande 2-1 på en mycket snyggt avväg frispark signerad Marcin Burkhardt.
    J-södra försöker att hitta på något och har några bra chanser att kvittera på. Marcel Sacramento hade en frispark precis utanför straffområdet på stopptid men bollen utanför.
    NOTERBART…
    ## Sex varningar och en utvisning. – Klockrena allihop, sade en rejält besviken Olle Nordin efter matchen. – Helt oacceptabelt och det har jag redan sagt till spelarna, sade Nordin vidare.
    ## Ricardo Santos missar därmed bortamatchen mot Assyriska.
    ## Det var mycket frustation bland södraiterna. Olle påpekade det och det går inte att gå in i situationer så huvudlöst som man idag gjorde.
    ## Ganska bra stämning under matchen och IFK hade en ganska stor klack med sig. Vi kan väl summera att de lämnade Vallen något glada…
    ## Kristen Viikmäe tycker jag är bäst i hemmalaget, iallafall under de första 45 minuterna. I andra kommer han bort något.
    ## Jesper Ritheim och Johan Karlefjärd fick båda spela sin första match från start i år och får godkänt.
    ## Ricardo Santos hade sin chans men straffen brändes igen. Ny straffskytt sökes.
    ## IFK’s tränare Göran Bergort var ”fruktansvärt” nöjd med tre poäng och det ska han vara.
    Jönköpings Södra – IFK Norrköping 1-2 (0-0)
    0-1Russell Mwafulirwa (Burkhardt) (47), 1-1Peter Klancar (Santos) (53), 1-2 Marcin Burkhardt (65)
    Mikael Axelsson – Tom Siwe, Daniel Karlsson, David Blomkvist, Andreas Nilsson (ut 84) – Jesper Ritheim (ut 64), Christer Persson, Johan Karlefjärd (ut 75), Peter Klancar – Kristen Viikmäe, Ricardo SantosInhoppare:Tommy Thelin (64), Marcel Sacramento (75), Fredric Fendrich (84)
    Skott: 14-9 (7-2), Skott på mål: 8-8(4-1), Hörnor:7-6 (2-4), Frisparkar: 14-16(6-13), Offside: 0-4(0-0), Gula kort: 6-3(3-0), Röda kort: 1-1 (0-1)
    Publik: 2.479
    Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa