Mikael Axelsson, Tom Siwe, Daniel Karlsson, David Blomkvist, Andreas Nilsson, Jesper Ritheim (74), Christer Persson (84), Johan Karlefjärd, Peter Klancar (72), Tommy Thelin, Kristen Viikmäe.

Inhoppare:Marcel Sacramento (72) Fredric Fendrich (74) Valid Elkari (84)

Skott på mål:12-4 (3-2)
    Hörnor:7-3 (1-2)
    Frisparkar:12-18 (7-9)
    Gula kort: 2-1 (0-1) (Siwe)

J-Södra hängde med i en halvlek i bortamötet mot Sundsvall. Då var ställningen 1-1 efter kvitteringsmål av Kristen Viikmäe. I andra halvlek var det Sundsvall för hela slanten och det kunde blivit fler mål bakom Axelsson om inte just Axelsson varit så bra.Hannes Sigurds son gjorde lite som han ville med Södraförsvaret och gjorde också två mål ikväll.

J-Södras lagkapten Daniel Karlsson:
    – Det är ingen bra match från vår sida. Det räcker inte att vara bra i tjugo minuter. När de får 2-1 vet jag inte vad som händer men samtidigt gör Sundsvall det bra.
    Det är förvånande att man kan vika ner sig så i andra halvlek. Sundsvall gör omedelbart 2-1 efter Hannes Sigurdssons nickmål efter hörna och sedan kom J-Södra aldrig tillbaka. Man var aldrig ens nära att göra det. Sedan kan man fråga sig vad Nordin/Jankevics gjorde eller inte gjorde. Sundsvall dominerade stort mot ett håglöst J-Södra men det dröjde till den 70:e minuten innan första bytet kom. Varför?

Sundsvall tog kommandot direkt i första halvlek och efter 11 minuters spel gör Daniel Sliper 1-0 för hemmalaget. Sedan var det mycket Sundsvall och man väntade på 2-0 men istället satte J-Södra igång ett vackert anfall där Jesper Ritheim får bollen på sin högerkant, han rundar försvararen och får till ett snyggt och perfekt inlägg som lokomotivet Viikmäe hinner först på och sätter den enkelt rätt i mål. Efter kvitteringen tar J-Södra över mer och har fina chanser att få till ett ledningsmål. Närmast är man på en perfekt slagen hörna av Andreas Nilsson som David Blomkvist nickar stenhårt i ribban.

Efter paus kommer Giffarna ut som ett helt nytt lag och fullständigt kör över sina gäster. 2-1 målet kommer efter bara fyra minuter genom islänningen Hannes Sigurdsson som nickar in bollen stenhårt efter en hörna av Ari Skulason. 3-1 kommer sedan fyra minuter senare och då är det Aziz Corr Nyang som gör det och det var hans första mål i den blåa tröjan. Efter det reser sig inte J-Södra som mer eller mindre gav upp matchen här. Istället handlade det bara om Sundsvall och utan Micke Axelsson hade det rasat iväg ännu mer.
    4-1 kommer återigen genom Hannes Sigurdsson och det blev matchens sista mål.

27 juli 2009 19:00 Superettan 2009 3566 Lars Olsson