Jönköpings Södra IF — FC Trollhättan

  0
  366

  Matchfakta

  Pär Cederqvist slog till två gånger om under dagens hemmamatch mot FC Trollhättan och bidrog starkt till lagets första trepoängare för säsongen. 3-0 slutade matchen till slut efter bl.a ett drömmål av Kristoffer Fagercrantz.
  OM MATCHEN
  J-Södra fick en kanonstart efter bara 32 sekunder då Kristoffer Fagercrantz, vem annars, sköt in 1-0. ”Fagge” fick bollen av Cederqvist och uppfattade att Trollhättans målvakt Tobias Wennergren stod lite långt ut och drog till ett skott som snyggt lobbade sig över en mycket förvånad målvakt. Ett urtjusigt mål som säkert är huvudkandidat till årets mål när vi summerar i oktober. En drömstart för hemmalaget och det var precis en sådan start vi ville se.
  Trollhättan hamnade efter omgående och visste inte riktigt hur de skulle bete sig efter kallduschen. Fagercrantz och Cederqvist ställde till stora problem för gästerna och med lite flyt kunde vi gjort ytterligare mål.
  Efter 33 minuters spel får gästernas Tom Pettersson sitt andra gula kort av domaren Martin Olsson och blir således utvisad. Det ska sägas att Olsson hade en tuff match och inte blev det bättre när han helt plötsligt började vifta med sitt gula inte mindre än fyra gånger under tio minuter i första halvlek…
  Som så många gånger förr så sjunker spelkvaliteten efter utvisningen och det är till och med Trollhättan som skapar de hetaste chanserna under slutet av halvleken.
  Efter paus kliver J-Södra upp igen och spelar som de ska med hög press och ett varierande anfallsspel. Målskytten Fagercrantz ställer till stora problem för FCT och Patrik Redo visar att formen är på uppgående och det är jäkligt kul att se Patrik då han använder sitt snabba steg för då har motståndarna väldigt svårt att hänga med. 2-0 målet hänger i luften och kommer efter 57 minuter och det är urstarke Pär Cederqvist som får göra det på nick. Otroligt viktigt att ”PC” får spräcka sin målnolla och det skulle komma mera från nyförvärvet. Matchen stängs nämligen definitivt  knappa fem minuter efter då nämnde Cederqvist visar sin styrka och forcerar in 3-0 målet bakom en hjälplös Wennergren.
  Efter de snabba målen är det spel mot ett mål och det var många hemmaspelare som var sugna på att göra mål. Cederqvist hade kanske den bästa chansen då han från en meter missar öppet mål. Inhopparen Mathias Etéus (debut i serien) hade också en bra chans men hans skott sköts över.
  SÖDRAFEMMAN
  5: Kristoffer Fagercrantz
  Ett klass nyförvärv av rang som bjuder på ett härligt fotbollsregister. Ett supermål som öppnar upp den köttmur som Trollhättan allt som ofta bjuder på. Fanns överallt på planen och märks hela tiden.
  4: Pär Cederqvist
  Det känns ibland overkligt att få ha både ”Fagge” och ”PC” i sitt lag. Slog till två gånger om och ställer till med så mycket besvär hos motståndarna att de ofta går åt tre man att bevaka honom. Urstark vid målen och en anfallsspelare som vi inte har haft i laget tidigare.
  3: Christer Persson
  Visade alla att han är gjuten som mittback i det ”nya” J-Södra. Spelar så förståndigt och enkelt att man knappt märker honom i spelet. Höjer samtidigt sina lagkamrater och hela försvaret blir stabilare. Jag anser att Persson inte är ett alternativ som mittback utan att han SKA spela mittback i fortsättningen.
  2: Nuredin Bakiu
  Första nollan i Södratröjan och agerar lugnt och säkert. Stark i luftrummet och manar samtidigt på sitt försvar då det behövs. Frågetecken innan säsongen har nu blivit ett utropstecken.
  1: Patrik Redo
  Jag har gnällt på Redo under inledningen av säsongen men visade framförallt i andra halvlek att han börja hitta sin roll. Två assister idag och hade också en hygglig chans att bli målskytt i andra.

  EFTERSNACK

  ## Det var som natt och dag att möta laget efter matchen. Stor glädje i omklädningsrummet och visste man inte bättre kunde man tro att vi vunnit serien.
  Den här segern var oerhört viktig och det märktes efteråt. Andreas Jankevics strålade på presskonferensen och var nöjd med spelet före utvisningen och spelet i andra halvlek.
  ## Gästernas tränare, L-O Mattsson, var mycket besviken på domaren Martin Olsson. – Upprörande, summerade han hans insats och syftade på utvisningen och framförallt Boyd Mwilas friläge i andra halvlek. Mwila hade Persson hängande bakom sig och där ville FCT ha en frilägesutvsiningen men fick inte ens med sig en frispark. Mwila fick dessutom en varning för protest efter missat avslut…
  ## Mattsson kunde dock konstatera att Fagercrantz 1-0 mål var ett fantastiskt mål. – Han kommer aldrig att göra ett sånt mål igen, iallafall inte i år.
  ## – Det ser spännade ut!
  Jankevics angående samarbetet mellan Fagercrantz och Cederqvist.
  ## Mathias Etéus fick debuterar på allvar då han hoppade in i 79:e minuten och fick göra det mot sina gamla kompisar. – Det kändes bra, tyckte Mathias som faktiskt hade en jätte chans att göra 4-0. – Jag skyller på planen…
  ## Trollhättan har fortfarande inte gjort ett enda mål i årets serie. Idag hade man en del chanser men man saknar den sista udden. Boyd Mwila skapade lite oro i första halvlek och så hade han ett friäge i andra utan att lyckas göra mål.
  ## En svag publiksiffra och lördagar känns inte som en bra dag att spela match på. Vädret var väl heller inte det bästa men över 2.000 ska vi ligga på.

  NOTERBART…

  ++ Två nyförvärv sticker ut. Kristoffer Fagercrantz och Pär Cederqvist är klubbens främsta nyförvärv under hela SE-tiden. Fagercrantz visste man va bra sedan Falkenberg men att han var såhär bra den trodde jag inte.
  Cederqvist har alltid varit en framstående målskytt men han gör ett hästjobb match efter match och är så stark i närkampsspelet att det ger ytor till andra i laget. Två eller ibland tre spelar är på PC och då ger det såklart extra utrymme för andra.
  ++ Backlinjen hade allt den inte hade i senaste hemmamatchen. Förvandlingen stavas Christer Persson.
  ++ Tom Siwe har fått mycket skit men jag tycker han startat årets säsong på ett bra sätt.
  ++ Ståplats höll igen under matchen och inte bara ”Kim Karlsson” ramsan hördes. Ett steg åt rätt riktning och det bådar gott.
  ++ Robert Walker hade lite tungt på det defensiva mittfältet men han jobbar hårt, Robert, och trots att inte passningsspelet sitter så är det ett jäkla kämpande. Spelar ju dessutom med Fendrich som vårdade bollen bättre idag men slarvar emellanåt och då får motståndarna genast en farlig chans. Det är två tuffa spelare som säkert är tuffa att möta men jag vill se ett bättre passningsspel från båda.
  ++ Tommy Thelin syns inte alls lika mycket som ifjol och det kanske inte är så konstigt. PC och Fagercrantz tar mycket av uppmärksamheten och jag vet inte heller om Thelin hittat sin roll än. Lek med tanken att byta plats på han och Fagercrantz. Det tror jag alla tjänar på.
  ++ Ett skutt uppåt i tabellen men det är stenhårt och det känns som om alla slår alla. Seriemakarna bjuder dessutom Södra på ett bra spelschema eftersom vi möter Hammarbys motståndare i omgången efter. Det är ett bra slagläge.
  Norrköping nästa, redan på onsdag, och det är bara att hoppas att ”Peking” tog ut sig i segermatchen mot…Hammarby igår.

  Bild:Niklas Ingvarsson 

  MATCHFAKTA

  J-Södra-Trollhättan 3-0 (1-0)
  1-0 Kristoffer Fagercrantz (1) 2-0 Pär Cederqvist (57)  3-0 Pär Cederqvist (72)
  Domare: Martin Olsson, Lomma
  Publik: 1.753

  STARTELVAN

  ——————-
  N Bakiu
  ——————-
  T Siwe
  D Karlsson
  C Persson
  T Backman
  ——————-
  F Fendrich
  R Walker (73)
  ——————-
  P Redo (84)
  T Thelin (79)
  K Fagercrantz
  ——————-
  P Cederqvist
  ——————-AVBYTARE
  J Karlefjärd (73)
  M Etéus (79)
  P Bernholtz (84)
  ——————-
  A Nadj
  D Blomkvist
  D Glavas
  A Afzelius
  STATISTIK
  Skott: 17-13 (4-6)
  Skott på mål: 9-4 (1-3)
  Hörnor: 4-6 (1-3)
  Frisparkar: 8-14 (5-10)
  Offside: 2-2
  Gula kort: 2-2 (2-2) (D Karlsson, F Fendrich)
  Röda kort: 0-1 (0-1) (T Pettersson)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  1 maj 2010 16:00 Superettan 2010 1753 Martin Olsson

  Lämna ett svar