Jönköpings Södra IF — GIF Sundsvall

  0
  290

  Matchfakta

  0-1 (48) Ari Skulason
  1-1 (71) Christer Persson
  2-1 (77) Branimir Hrgota

  Publik: 1.832

  Domare: Johan Hamlin, Bro

  LAGET:

  Niklas Helgesson – André Calisir, Johan Niklasson, Christer Persson, Tom Siwe – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich (68) – Branimir Hrgota (83), Andreas Tegström (68), Tommy Thelin, Pär Cederqvist.

  Inhoppare: Daryl Smylie (68) Carl Björk (68) Jonas Svahn (83)

  Övriga: Nuredin Bakiu, Charles Simba, Robert Walker och Jesper Svensson

  STATISTIK:

  Skott: 11-14 (5-5)
  Skott på mål: 6-5 (2-3)
  Hörnor: 5-8 (4-5)
  Frisparkar: 9-9 (4-3)
  Offside: 7-1 (4-1)
  Gula kort: 3-1 (0-0)

  J-Södra räddade kontraktet i absolut sista omgången. Trots att Sundsvall tog ledningen i inledningen av den andra halvleken kunde J-Södra vända matchen efter mål av Christer Persson och Branimir Hrgota. Hammarby vann sin match nere i Ängelholm på övertid vilket gjorde att Värnamo får kvalspela.

  Det är svårt att uttrycka sig i ord efter en sådan här match. Jag var helt slut när domaren Johan Hamlin blåste av matchen och det kändes nästan att jag hade spelat matchen. Det såg länge ut att bli en tung dag på Vallen. Med en matta som mer såg ut som en golfgreen (fast inte grön) var gästerna steget före hela tiden. Deras backlinje såg äckligt diciplinerade ut och vi kom egentligen ingen vart. De där långbollarna mot Cederqvist plockades fram och en mållös första halvlek var vi mest glada för.
  Vi hann knappt sätta oss till rätta innan islänningen Ari Skuleason bredsidade in ledningsmålet för Giffarna. Vid det laget var norrlandsfönstret så öppet så att hela världen kunde komma in och jag tror att spelarna var bergsäkra på både seger och allsvenskt spel. Sedan hände något. J-Södra tvingades att göra något och ett dubbelbyte i den 68 minuten fick matchbilden att ändras en aning. Både Daryl Smylie och Calle ”Tuppen” Björk såg spelsugna ut och båda två ville bli hjältar. Bara tre minuter senare kom reduceringen. Tommy Thelin lyfter in en frispark som rensas bort tillfälligt av en Sundsvallsspelare men bara till en framrusande Christer Persson som dundrar in bollen via målvakten. Christers första mål sedan debutsäsongen 2007 och alla bara njöt.
  Då lyfte den gröna armén ännu mera. Det som skulle förlösa hela Jönköping denna dag var en frispark sex minuter senare. Alla sagor har lyckliga slut och hela seriens skyttekung fick sista ordet denna match. Branimir Hrgota stegar fram på frisparken och med en vacker vänster sätter han bollen runt muren och in i Tommy Naurins högra hörn. Jag tror banne mig Naurin står fastfrusen än. Hela Vallen jublar ikapp och man får nypa sig i armen när man ser ett sådant mål. Så vackert och så fruktansvärt bra. Det är vår Branimir det!
  Det blir spännande på slutet och Sundsvall tvingas flytta fram positionerna men båda lagen vet om läget och när slutsignalen ljuder är det två segrare på Vallens gräs.

  NOTERBART:

  ## Sundsvall är klara för allsvenskan 2012 och vi säger väl grattis till dem. De har varit nära några år nu och det känns logiskt att de tar en av de platserna till den högsta serien. Sundsvall och Åtvidaberg till allsvenskan således och Ängelholm får försöka kvalspela för att nå dit (mot Syrianska).

  ## Branimir Hrgota. Jag finner egentligen inga ord kring denna fantastiska spelare. Vad hade vi varit utan honom i år? Första seniorsäsongen och ofattbara 18 mål framåt och vinnare av hela Superettans skytteligatopp. Nu kan vi bara be till gudarna att Lantz & Co får fram ett nytt kontrakt med honom och att vi kanske, kanske kan få se honom åtminstone till sommaruppehållet 2012. Han avslutade säsongen med årets mål och var på något vis typiskt Branimir.

  ## Svårt att såga någon en dag som dena och jag tycker alla står upp för klubbmärket idag!

  ## Christer Persson. Han blir ta med tusan bara bättre och bättre. Han har gjort en enorm säsong (igen) och fick idag krönta den med ett mål. Han gav sig den på att bolluslingen bara skulle in bakom Naurin i målet. Det känns extra skönt att Persson blir kvar i laget minst en säsong till.

  ## Publikintresset? Ja, bara drygt 1800 hade pallrat sig upp till Vallen och det var väl i minsta laget?

  ## Många hejdå efter matchen idag och det kändes lite konstigt att gå hemåt med vetskapen att det dröjer några månader innan vi möts igen. Det var också hejdå till Robert Walker, Nurre Bakiu och Mathias Etéus som inte får förlängt kontrakt. Det viskas också om att Lasse Ericsson lämnar laget för att flytta hemåt igen.

  ## Hasse & Lasse såg inte ut som några vinnare på presskonferensen efteråt. Och några vinnare är man väl heller inte. De stod pall i alla fall och vi spelar i Superettan 2012. Hasse tar nu steget tillbaka till sportchefsjobbet och även om inget är helt klart lutar det som sagt att Lasse också försvinner. En ny tränarduo skall alltså in och jag hoppas föreningen tar den här frågan på absolut största allvar. Gör en nystart nu och ta inte första bästa namn. Den här gången måste det bli rätt.
  Till sist: Jag är jävligt glad att ”Tack för kaffet” konceptet fungerade. Jag hopades att den användes som extra tändvätska till dagens match. Jag skriver gärna flera bara ni fortsätter att vinna! Tack för i år!

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  22 oktober 2011 15:00 Superettan 2011 1832 Johan Hamlin

  Lämna ett svar