Ivo Vazgec (ut 46) – Tomas Backman, Jukka Sauso, André Calisir, Tom Siwe (ut 26) – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Robert Walker, Andreas Tegström (ut 58), Tommy Thelin – Branimir Hrgota

Inhoppare: Jonas Svahn (26) Niklas Helgesson (46) Mathias Etéus (58)

Övriga: Charles Simba Jr, Kristofer Snarberg, Robert Gojani

Frisparkar: 16-13 (8-5)
    Offside: 1-1(0-1)
    Gula kort: 2-1 0-1 (0-0) (Calisir)
    Röda kort: 0-0 (0-0)

J-Södra är inne i en rejäl formsvacka och inkasserade ikväll sin fjärde raka förlust. Hemmalaget Sundsvall manövrerade enkelt ut Södra och segersiffrorna stannade vid 3-0 efter 1-0 i paus. Fredrik Holster gjorde två av målen för Sundsvall och Pontus Engblom det andra. Förutom förlusten åkte Södra på tunga avbräck. Målvakten Ivo Vazgec fick kliva av efter en halvlek efter en skada och dessutom tvingades Tom Siwe till ett tidigt byte i matchen. Jesper Svensson skulle ha spelat men kom inte till spel alls. I tabellen återfinns man nu på en negativ kvalplats.

För fjärde matchen i rad går vi alltså mållösa och poänglösa från planen. Ikväll fanns det inte många chanser till mål och bara i andra halvlek lyckades man få till två skott mot mål. Tommy Naurin hade en ganska bekväm resa mot ännu en nolla och i tabellen är nu Södra definitivt inblandat i bottenstriden. Den striden som vi inte skulle hamna i i år enligt Hasse Lindbom.
    Fredrik Holster var en av förgrundsfigurerna på Norrporten Arena och det var han som startade och avslutade målskyttet. Hans tidiga ledningsmål fick hela Sundsvall att bli lite lugnare och det fick motsatt effekt på Södraspelarna. Målet kom till efter en frispark nästan från halvaplan och normalt sett plockar Ivo den enkelt men idag gick det i mål. Efter den tunga starten kunde man nästan ana hur det skulle sluta.
    1-0 stod sig halvleken ut men det var närmare 2-0 än 1-1. Ivo tvingas att kasta in handduken i paus och Niklas Helgesson fick hoppa in och debutera på SE-nivå. Ingen skugga ska falla på Niklas som gick in och spelade bra. Två mål fick han ändå släppa förbi sig men det var inte mycket han kunde göra på dem.

Målvaktsfrågan är en känslig fråga hos Södra nu. Ivos kontrakt sträcker sig till sista juni och frågan är vad som händer. Rykten säger att Ivo inte blir kvar och då skapar det viss panik. Nuredin Bakiu har inte spelat mycket under våren och har dessutom problem med ryggen. Hoppet står då till Niklas Helgesson. Vi lär få återkomma till denna frågan under veckan.

27 juni 2011 19:00 Superettan 2011 2449 Kristoffer Karlsson