Jönköpings Södra IF — Hammarby IF

  0
  284

  Matchfakta

  J-södras hemmaspel har gått rejält i baklås och för sjätte tävlingsmatchen i rad går man mållösa från matchen. Återigen är man med i matchen men är alldeles för uddlösa när väl chanserna kommer. Chanser fanns till mål men  det vill säg inte. Hammarby var det bättre laget och vann välförtjänt med 2-0 efter mål av Christer Gustafsson och Fadi Malke på straff. Säsongens bästa publiksiffra tar vi med oss, 3.627 tittade på.
  Det är bara att konstatera att vi inte får till det just nu. Tre raka förluster nu, varav två av dem på hemmaplan, är såklart allt annat än godkänt och vu sjunker långt ner i tabellen. Efter en tabellmässigt stark inledning av säsongen är Södra nu på den nivå vi kanske ska ligga på. Jag tror att de närmaste matcherna kommer att avgöra hur hösten ska bli. Härnäst stå två mycket svåra bortamatcher på programmet och två förluster där och vi kan snacka panik. Stämmer då också ryktena kring att Ivo och J-Södra inte är överrens om en fortsättning så ser det mörkt ut…
  Hammarby kom, sågs och segrade inför säsongens största publik på Vallen (igen). Idag kom det 3 627 åskådare och de flesta fick åter gå hem utan att ha sett ett mål från sina favoriter. Det har blivit rena skämtet det här och för sjätte tävlingsmatchen i rad (!) går J-Södra mållösa från Vallen. Närmast idag var Hrgota och Thelin, Hrgota brände ett friläge i första halvlek och någon minut efter det brände Thelin ett bra läge (målvakten räddade).
  Hamamrby segrade som sagt och man fick också en prefekt öppning på matchen. Efter bara sex minuters spel kunde Christer Gustafsson snappa upp en boll som Jukka missade och stiligt avsluta till höger om en chanslös Ivo. Den starten gjorde att Södra blev än mer nervösa och framförallt uppspelen höll dålig klass. Det skulle ta tjugo minuter innan Södra hittade rätt i positionerna och då började man på allvar utmana Hammarbyförsvaret. Först friläget från Branimir efter en genialisk pass från Thelin och sedan Thelins avslut. Även Sheriff Suma hade en boll som räddades på mållinjen av en Hammarbyförsvarare. Mittperioden av första halvlek var Södras bästa för ikväll men Hammarby stod emot och avslutade första halvlek bäst.
  I andra så gasade hemmalaget på men man var på tok för anonyma i gästernas box. Andrea Tegström rev och slet och hade också andra halvleks bästa hemmachans då han i 77:e minuten får chansen sedan Hrgota serverat honom men Hopf i målet styr undan.
  Matchen avgörs sedan i den 85:e minuten då Hamamrby får straff sedan inhopparen Tomas Backman rivit (?) ner Castro-Tello. Straffläggaren, ytterbacken, Fadi Malke gör inget misstag utan placerar bollen i Vazgecs vänstra hörn. Trots fem minuter tillägg orkar inte hemmaspelarna att fortsätta pressa utan Hammarby kan ganska enkelt hålla undan.
  Bäst i Södra var Branimir Hrgota som försökte hela matchen igenom. Christer Persson slet som ett djur i mittförsvaret men drog på sig en varning och missar nästa match mot Sundsvall borta.
  NOTERBART
  ## Hur ska vi kunna göra mål på Vallen?
  ## Hammarby hade råd att ha både Björn Runström och Paulinho på bänken. Det kanske säger lite om Hammarbys lag.
  ## Hos Södra så det en aning annorlunda. När vi jagar mål som bäst har vi inga anfallare att tala om på bänken. Ikväll fick den offensiva trion Jesper Svensson, Jonas Svahn och till sist Tomas Backman komma in för att öka på offensiven…
  ## Sheriff Suma gjorde kanske sin bästa halvlek under kvällens första. Det kändes som att han kommer mer till sin rätt från en ytterbacksposition än som en virrig anfallare…
  ## Ivo Vazgec har varit lagets genomgående bästa spelare och det är inte nnat än att man är livrädd att han inte ska stanna kvar. Jag ber till Lantz & Co: Ivo måste vara kvar! Något säger mig att det har blivit problem med det nya kontraktet för visst skulle det varit klart nu!?
  ## Var det bara jag som var tvärsäker på att Hrgota skulle sätta det där friläget….
  ## Mäktig inramning på Vallen och det är såhär man vill ha det i varje omgång. Bra publiksiffra igen och tryck på biljettkassorna och matchen fick till och med skjutas fram med nio minuter.
  ## Tretton (13) halvlekar utan mål inför hemmapubliken. Jag det är helt f*****g otroligt.
  ## En hel del kända ”gamla” Södraiter på plats idag på läktaren. På kryckor fick vi se Norgeproffset Johan Karlefjärd och gamle målvakten Micke Axelsson. Även gamle sportchefen (och ordföranden) Jörgen Sågman fanns på plats.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra-Hammarby 0-2 (0-1)
  0-1 (6) Christer Gustafsson 0-2 (86) Fadi Malke (straff)

  Publik: 
  3.627 på Vallen
  Domare: Mattias Nyman, Kungsbacka
  LAGET:
  Ivo Vazgec – Tom Siwe, Jukka Sauso, Christer Persson, Sheriff Suma – Dennis Östlundh (ut 79), Fredric Fendrich (ut 73) – Robert Walker (ut 66), Tommy Thelin, Andreas Tegström – Branimir Hrgota
  Inhoppare: Jesper Svensson (66) Jonas Svahn (73) Tomas Backman (79)
  Övriga: Nuredin Bakiu, Charles Simba, Robert Gojani, André Calisir
  STATSITIK:
  Skott: 11-10 (7-4)
  Skott på mål: 5-5 (3-2)
  Hörnor: 8-4 (4-4)
  Frisparkar: 16-17 (11-7)
  Offside: 2-0 (1-0)
  Gula kort: 2-5 (0-1) (Persson, Östlundh)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  22 juni 2011 19:00 Superettan 2011 3627 Mattias Nyman

  Lämna ett svar