Hammarby IF — Jönköpings Södra IF

  0
  311

  Matchfakta

  Det såg länge ut som om Dennis Östlundhs mål skulle ge J-Södra en efterlängtad seger. Men i matchen sista sekund kunde hemmalagets Filip Bergman flippa in kvitteringen. En oerhört tung avslutning och inte blev det bättre av att Pär Cederqvist missade ett friläge från halva plan minuterna innan.
  Ett så otroligt bittert slut som fick hela måndagen att rasera ut i ett eländigt raseri. Hammarbys kapten Filip Bergman fick sista ordet på Söderstadion denna kväll och han av alla människor hittade luckan mellan Christer Persson och en utrusande Alexander Nadj och gjorde såklart inget misstag med sin flipp eller flopp eller vad det nu vad. Bollen lyftes in i det tomma målet och de flesta av de 7.000 starka åskådarantalet jublade ikapp med den hårt pressade tränarduon Borgqvist/Blomqvist. Ett så jäkla sjukt slut som man bara får uppleva om man är södrait. Så kändes det iallafall sekunderna efteråt när man så smått börja inse att vi tappade två kollossalt viktiga poäng där.
  Vi hade dem i 93 minuter. Vi hade tre poäng på Söderstadion. Vi hade dem.
  NOTERBART
  ## Pär Cederqvist kommer säkert drömma mardrömmar om sitt friläge från halva plan i slutminuterna. PC försökte dra målvakten men kom för långt ut och ur snäv vinkel fick han bollen i stolpen… 2-0 där och matchen hade varit vunnen.
  ## Även Kristoffer Fagercrantz hade ett gyllene läge att avgöra matchen i en 3 mot 2 situation men avslutet räddades av Hopf i Hammarbymålet.
  ## Marcus Thorbjörnsson var en gigant i mittförsvaret och gjorde flera imponerande brytningar. Säker och stabil och oerhört tuff att möta.
  ## Dennis Östlundh fick göra sitt första mål i Södratröjan och det höll på att bli ett segermål. Ett hårt pressat skott precis intill målvaktens högra hörn. Snyggt!
  ## Var det bara jag som blev irriterad över hur Hammarbyspelarna ”fuskade” vid hörnorna? Konstigt att ingen påpekade det.
  ## Den grönvita armén hade idag bytts ut mot en gulvit stridsarmé. Det hela blev ännu konstigare med tanke på att Hammarby spelade i grönvitt…
  ## Två poäng upp till säker mark och trots att det bara är just två poäng så tycker jag det är jobbigt. Det kostar alltid att vara ett jagande lag.
  ## Sex raka utan förlust är naturligtvis imponerande men vi har bara en seger på de sex matcherna. Det borde varit minst två…
  ## Ingen Linus Hallenius i Hammarby ikväll om det nu var nån som missade det…
  ## Uppehåll i två veckor innan det är dax för Smålandsderby nere i Växjö. Ödesmatch? Åtminstone för Öster…
  MATCHFAKTA:
  Hammarby-Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
  0-1 Dennis Östlundh (60) 1-1 Filip Bergman (90+4)
  Publik: 7.204
  Domare: Jim Petersson, Motala
  LAGET:
  Alexander Nadj, Tom Siwe, Christer Persson, Marcus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson, Kristoffer Fagercrantz, Dennis Östlundh, Tommy Thelin (Tomas Backman 83), Sheriff Suma (Fredric Fendrich 76), Pär Cederqvist, Daryl Smylie (Robert Walker 69)
  Övriga: Nuredin Bakiu, Daniel Karlsson, Patrik Redo, Johan Karlefjärd
  STATISTIK:
  Skott: 18-14 (6-7)
  Skott på mål: 7-7 (0-2)
  Hörnor: 12-1 (1-1)
  Frisparkar: 7-19 (2-11)
  Offside: 0-4 (0-1)
  Gula kort: 3-0 (0-0)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  30 augusti 2010 18:45 Superettan 2010 7204 Jim Petersson

  Lämna ett svar