Alexander Nadj, Tom Siwe, Christer Persson, Marcus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson, Dennis Östlundh, Sheriff Suma (Patrik Redo 84), Tommy Thelin, Kristoffer Fagercrantz, Mathias Etéus (Robert Walker 61), Pär Cederqvist.
    Övriga: Bakiu, Karlsson, Fendrich, Sauso och Backman
    Hörnor: 6-2
    Frisparkar: 10-16
    Offside: 2-3
    Gula kort: 1-1 (Suma)
    J-Södra fortsätter att kryssa i jakten på nytt kontrakt. Ikväll nådde man bara oavgjort borta mot Öster sedan Tommy Thelin kvitterat i mitten av den andra halvleken. Öster var det spelförande laget och man radade upp chanser och borde vunnit matchen. För J-Södra var det här den sjunde raka matchen utan förlust men man är i stort behov av trepoängare och nästa chans är i hemmamötet mot Väsby på måndag.
    Trots att man inte förlorar så tappar J-Södra mark i jakten om ett nytt kontrakt. På de sju senaste matcherna har man sex oavgjorda och när de andra lagen plötsligt börja vinna så är verkligheten såhär. Kvällens drabbning på klassiska Värendsvallen (tråkig arena!) var J-Södra steget efter nästan hela tiden. Ett nytänt hemmalag skapade mängder av chanser efter det tidiga ledningsmålet och borde kanske haft en 2-0 ledning i paus men stolpen räddade oss där. Mittbacken Mario Vasilj tog vara på ett stillastående Södra efter en frispark från vänster och kunde relativt enkelt nicka in 1-0 till Öster. Det målet gav hemmalaget ännu mer energi och J-Södra fick inte alls spelet att stämma.
    I andra halvlek såg vi samma tendens. När Öster vände spelet så blev det ofta farligt och Freddy Borgs friläge i inledningen såg ut att döda matchen men Alexander Nadj gjorde en fotparad och vann den duellen. Därför kom kvitteringen något överraskande men oerhört glädjande för alla södrafans på plats. Tommy Thelin fick promenera in med bollen utanför straffområdet och satsade på ett skott som nog ställde Östermålvakten Rasmus Rydén en aning. Bollen letade sig in och vild glädje bland alla tillresta södrafans.
    Målet blev återigen tändvätska för hemmalaget som skapade en hel del chanser för att nå ett segermål. I anfallet efter 1-1 träffade Stefan Karlsson stolpen och på returen var Freddy Borg en hårsmån från mål. Öster fortsatte att trumma på och skapade en hel del framför Nadj i Södramålet. J-Södra fick mest slå ifrån sig men kom upp i några farligheter där Pär Cederqvist skott i slutminuterna var det vassaste man presterade.

NOTERBART

## Fyra poäng upp till säker mark och måndagens möte mot Väsby blir en vägvisare. En seger där och jag tror vi klarar oss utan kval men tappar vi poäng så blir det svårt.
    ## En stor grå massa! Egentligen var det ingen södrait som stack ut nämnvärt ikväll. Alexander Nadj får göra några vassa räddningar och Marcus Thorbjörnsson fortsätter att spela övertygat. Framåt var det blekt och vi skapade inte särskilt mycket och det är oroväckande.
    ## En hel del södrafolk på plats och man bjöd Österfansen på en hård duell där såklart Södra vann.
    ## En konstig känsla att J-Södra verkade vara nöjt med oavgjort. Hela matchen kändes som en gäspning och visst är det en smula märkligt att man inte kan komma upp på en högra nivå nu när matcherna gäller så mycket.
    ## Pär Cederqvist fick gå mållös från ännu en match men Pär hade chansen (igen) att bli stor hjälte. I den 81 minuten hade han ett jätteläge men Rydén parerade och innan stopptid sköt han tätt över.
    ## Mathias Etéus orkade knappt en halvlek i sin comeback. Han fick spela i ungefär en timme innan Robert Walker ersatte. Ett lite småtråkigt val av Jankevics och en känsla av att det är bättre att säkra bakåt än att gå för en seger.