Jönköpings Södra IF — Väsby United

  0
  299

  Matchfakta

  Det blev spännande in i det sista men när klockan hade tickat över 94 minuten kunde vi andas ut. Äntligen kom den där efterlängtade, och nödvändiga, segern. Nästjumbon Väsby bjöd dock på hårt motstånd och hade ett par möjligheter att nå en kvittering.
  Det var ett hemmalag som såg heltänt ut från början och man inledde också bäst. Redan i den 10:e minuten kom ledningsmålet genom Tommy Thelin. Anfallet startas redan på egen planhalva då Fagercrantz vägspelar sig upp med Cederqvist och Fagges inlägg ser ut att gå över kortlinjen men Cedervqist hinner före och kan stöta in bollen till en fristående Thelin som enkelt slår in bollen.
  Efter målet sjönk Södras spel och Väsby kom in i matchen. Det skulle ändå dröja till halvtimmen innan kvitteringen kom genom lagets specielle målskytt, Magnus Eriksson. Trots att Södra hade chansen att rensa bort bollen kunde Eriksson får sikta in sig och skjuta in bollen i Nadjs bortre kryss. Ett snyggt mål men väldigt onödigt.
  J-Södra skulle ändå få sista ordet i halvleken. Med en stark forcering kunde man gå fram till 2-1 efter mål av Kristoffer Fagercrantz. Ett överraskande skott som målvakten missbedömer en aning och bollen går förbi honom och in i mål.
  I andra halvlek inleder Väsby en jakt på en kvittering men trots en hel del lägen och stort bollinnehav kunde J-Södra hålla undan och vinna med 2-1. En otroligt viktig
  seger i jakten om ett nytt kontrakt.
  – En fantastisk kämpa insats, sammanfattade Andreas Jankevics matchen och det är väl helt sant. Med tanke på förutsättningarna och hur planen var så var det just kämpandet som skulle visa sig vara livsviktigt. Väsby krigade på och försökte i andra att komma igenom Södraförsvaret och avslutade den sista kvarten med att mata långbollar in mot Södras straffområdet. Med lite flyt, sett med Väsbyögon, så hade man kunnat peta in en kvittering i slutskedet men tack och lov blev det inte så. J-Södra hade också ett par farligheter att punktera den här matchen utan att lyckas. Problemet med att stänga matcher fortsätter men det glömmer vi en kväll som denna.
  Tomas Backman gick in från start för första gången sedan Assyriska borta och krigade på bra matchen igenom. Framåt handlade det, som vanligt, mest om Pär Cederqvist och Kristoffer Fagercrantz. Sheriff Suma och Tommy Thelin blixtrade till och medan Thelin nu gjort mål i två matcher på raken så väntar Suma på sitt första. Chanser får han den gode Suma men han måste ha lite kyla när väl lägena kommer.
  I försvaret regerade Marcus Thorbjörnsson och överlag gjorde försvaret en god insats.
  I och med segern så plockade J-Södra in ytterligare på lagen framför. Just nu har man två poäng upp till Degerfors (nästa motståndare) och Falkenberg men faktum är att det bara skiljer fyra poäng upp till en sjunde plats…
  NOTERBART
  ## Åtta raka matcher utan förlust. Den sviten får mer än gärna fortsätta.
  ## Dennis Östlundh och Sheriff Suma vet fortfarande inte hur det känns att förlora i sin nya klubb.
  ## Måltorkan fortsätter för PC men han gjorde ett starkt förarbete till Thelins 1-0 mål. PC hade också chansen att måla men det vill sig inte riktigt i avslutningarna.
  ## Lite mer aktivt coachande idag och nye Lasse Eriksson var mer aktiv idag. Mot slutet stod nästan alla mannar på Södras bänk upp och manade på laget.
  ## Det var nervöst mot slutet och när väl Niklas Abrahamsson blåste av matchen så var det många som andades ut. Styrelsefolket såg något lättade ut även om det krävs ännu fler segrar.
  ## Degerfors på Stora Valla om en vecka kommer att bli en riktig sexpoängsmatch…
  ## Förutom de tre pinnarna var det vitkigt att det inte blev några nya skador och inga nya avstängningar. Det är alltid vanskligt att spela på dyngblöta planer.
  ## Det jublades i Södras omklädningsrum efter matchen och det kändes som att det var lite mer glädje idag än det varit tidigare. Det gäller att ta vara på den positiva trenden som finns nu och att man kan surfa vidare på den.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra-Väsby United 2-1 (2-1)
  1-0 Tommy Thelin (10) 1-1 Magnus Eriksso (30) 2-1 Kristoffer Fagercrantz (40)
  Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå
  Publik: 1.738
  LAGET:
  Alexander Nadj, Tom Siwe, Christer Persson, Marcus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson, Dennis Östlundh, Tomas Backman, Kristoffer Fagercrantz, Tommy Thelin (80, Patrik Redo), Sheriff Suma (74, Fredric Fendrich), Pär Cederqvist.
  STATISTIK:
  Skott: 15-12 (8-7)
  Skott på mål: 8-7 (4-5)
  Hörnor: 5-5 (1-3)
  Frisparkar: 8-13 (3-4)
  Offside: 3-1 (2-0)
  Gula kort: 2-0 (1-0) (Östlundh, Fendrich)
  Röda kort: 0-0

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  20 september 2010 19:00 Superettan 2010 1738 Niklas Abrahamsson

  Lämna ett svar