Jönköpings Södra IF — Väsby United

0
    320

J-Södra hade goda förutsättningar inför kvällens match mot Väsby på Stadsparksvallen. Väsbylaget ankom först femtio minuter innan avspark efter en del problem under resan ner till Jönköping. Detta hjälpte dock inte hemmalaget som efter 0-0 i paus vek ner sig i andra och lät Väsby dominera fullständigt. Matchens enda mål sköt Väsbys Martin Kayongo-Mutumba in i 77:e minuten i snäv vinkel intill Nadjs högra stolpe.
    Det var självklart besvikelse i J-Södralägret efter den tunga förlusten. Nio poäng är det kvar att spela om och nu är det ”bara” att försöka hålla två lag bakom sig. Siriusoch Ängelholm borta samt avslutningen mot LB 07 hemma är det avslutande programmet för J-Södra och det ser väl inte helt enkelt ut…
    – Jag väljer att inte oroa mig utan ser det som en möjlighet, svarade Olle Nordin på presskonferensen efter matchen igår på frågan om de kommer att klara av det här. Olle var trots förlusten samlad efteråt och plockade fram attityden hos spelarna som något bra och något de tar med sig från matchen. Något annat finns inte att ta med sig och det var skrämmande att se hur enkelt Väsby kunde dominera och spela ut Södra i andra halvlek igår. När det blåste som mest så fanns det ingen i Södralaget som kunde samla ihop styrkorna och flytta upp laget utan den som mest kämpade var Erik Backlund och han satt brevid på läktaren…
    Första halvlek gav ändå hopp om att några poäng var på gång och även laget kände optimism inför den andra halvleken.
    – Första halvlek var jämn med mycket kamp och det mräktes att J-Södra gick in i matchen med vilja direkt, sa Väsbys tränare Mikael Starhe efter matchen. Efter paus tar vi över, är klart bättre än J-Södra och jag tycker nog att vi borde vunnit med mer än ett mål, avslutade en mycket nöjd Starhe i Väsbylägret.
    J-Södra hade ett fåtal målchanser i andra halvlek och det var i slutet av matchen. Tommy Thelin var så när att kvittera men hans skarvning gick precis utanför stolpen. Den största kvitteringschansen hade annars Andreas Nilsson vars frispark från staffområdetslinjen skruvade sig runt muren men tyvärr stod målvakten Thomas Thudin kvar i sitt högra hörn och räddade.