Väsby United — Jönköpings Södra IF

0
    325

Tommy Thelin blev stor matchhjälte idag då han på övertid rullade in 4-3 borta mot Väsby United. Återigen blev det en målrik match och trots att Väsby hade både 2-0 och 3-2 kunde J-Södra komma tillbaka och till slut också vinna matchen. Pär Cederqvist hade en nyckelroll då han själv satte två av målen plus att han spelade fram till segermålet. Härligt!
    Det var många södrafans som gav upp hoppet då hemmalagets farlige Magnus Eriksson gjorde 2-0 i inledningen av andra halvlek. Precis som vanligt kom Södraspelarna ut till andra halvlek utan att vara beredda och vips så var det 0-2. Men idag skulle matchen få ett lyckligt slut för andra halvlek blev en målkavalkad och det var J-Södra som stod för det mesta och bästa.
    Efter första halvlek var det bara nyss nämnde Eriksson som stod med i målprotokollet efter ett tidigt straffmål. Lagkaptenen Daniel Karlsson gick bort sig och var tvungen att orsaka en straff som var odiskutabel. Magnus Eriksson inledde därmed målgörandet men det var inte sista gången hade nätade i denna match…
    2-0 målet kom alltså direkt efter paus och det blev en väckerklocka för Södra. Den nya målkungen, Kristoffer Fagercrantz, förbättrade på sitt värde och satte den första reduceringen i  56:e minuten på frispark. Kort före målet tvingades målvakten Bakiu utgå och fick ersättas av Alexander Nadj som därmed fick göra säsongsdebut. Oklart vad som hände med ”Nurre” men Nadj gick in och spelade stabilt. Det var inte den enda skada som Södra fick med sig från matchen. I första halvlek tvingades Jukka Sauso utgå med en huvudskad (?) och ersattes då av Robert Walker (Christer Persson gick ner i försvaret).
    CEDERQVISTS DUBBEL
    Efter Fagercrantz reducering dröjde det inte så länge förrän det var dags igen. En frispark, slagen av Pär Cederqvist,  långt ut på högerkanten sveps in i den starka medvinden och bollen letar sig in bakom Thudin i Väsbymålet. 2-2 och Södra är med i matchen igen men är inte nöjda med en poäng utan man går för ett segermål.
    När klockan tickar upp över 80 minuter kommer explosionen. Hemmalagets Magnus Eriksson gör sitt tredje mål då han trocklar in 3-2 för sitt Väsby och det högljudda (?) och fulltaliga publiken vädrar en hemmaseger. Fulltaliga var kanske att ta i då det endast var 137 åskådare på plats men ändå…
    Men Södra vägrade att ge upp. Pär Cederqvist når högst på en hörna bara tre minuter efter Väsbys mål och sätter dit 3-3 och självklart vild glädje i Södralägret. Inte nog med det. På övertid hittar just Cederqvist en fristående Tommy Thelin som bara ha att rulla in bollen i mål. En ännu mera vild glädje bryter ut men Väsby får faktiskt chansen till en kvittering men man bränner den i absolut sista stund.
    En riktigt spännande fotbollsmatch som för en gång skulle slutar i Södra favör. Tre oerhört sköna och viktiga poäng i den stenhårt jämna tabellen var välkommet och nu blickar vi bara framåt och uppåt!
    NOTERBART…

## Andra matchen i rad som vi vinner med 4-3! Självklart gott med seger och att vi gör mycket mål men vi släpper in på tok för många. Gör man åtta mål på två matcher så ska man skapa lite plusmål.
    ## Oklart hur illa det är med ”Nurre” och Sauso. Det är bara att hålla tummarna.
    ## Tredje gula kortet till Robert Walker som därmed är avstängd mot Degerfors på onsdag.
    ## Tredje raka segern!
    ## Extra kul för Tommy att avgöra. Han hade två superlägen under matchen att näta men bommade så. Han fick ändå sista ordet idag!

Väsby United-Jönköpings Södra 3-4 (1-0)
    1-0 Magnus Eriksson (3, straff) 2-0 Magnus Eriksson (47) 2-1 Kristoffer Fagercrantz (56) 2-2 Pär Cederqvist (66) 3-2 Magnus Eriksson (82) 3-3 Pär Cederqvist (85) 3-4 Tommy Thelin (90+1)