Jönköpings Södra IF — Väsby United

0
    322

J-Södra gjorde en blek match och var inte ens nära att få med sig några poäng. Redan i första halvlek kändes matchen avgjord då Väsby ledde med 2-0. 2-0 var också resultatet när matchen var slut. Detta var säsongens första hemmaförlust.
    Det var en besviken J-Södratränare som mötte pressen efter slutsignalen. – Väsby vinner väldigt, väldigt rättvist, sa Olle Nordin och det är bara att hålla med honom. Annars var det upplagt för fest på ”Vallen” idag. Säsongens bästa publiksiffra, 3.518, hyfsat fint väder och till en början bra inramning med flaggor, trumma och lite sång. Spelet såg till inledningsvis inte helt tokigt ut men passningarna gick ofta fel och målchanserna var svåra att hitta.
    Väsby fick matchen precis så som de ville och tränaren Thomas Lagerlöf log med hela ansiktet efter matchen. – Vi vann hur rättvist som helst. Vi följer matchplanen fullt ut och vi stänger matchen fullständigt i andra.
    Väsbys 1-0 mål kom i 26:e minuten genom Norrköpingsförvärvet David Nordbeck. 2-0 fick man psykologiskt i slutet av halvleken genom ensamanfallaren Pontus Engblom.
    Efter paus hade man förhoppningar på att J-Södra skulle gå ut och spela upp sig men offensiven var oerhört blek idag. Tommy Thelin och Ricardo Santos slogs om samma bollar och när J-Södra ändrade sitt 4-4-2 spel till 4-3-3 spel blev det ännu mer rörigare.
    Närmast att spräcka Nicklas Westbergs nolla var Patrik Redo som på frispark prickade ribban. Ett mål där hade kanske ändrat slutet men i övrigt var J-Södra inte ens nära att göra mål.
    Framförallt passningsspelet är alldeles för dåligt för den här nivån. I första halvlek går nästan alla passningar fel i de avgörande lägena och i andra blir det inte så värst mycket bättre. Marcel Sacramento som ska vara vår stjärna på mittfältet var en dalande sådan idag. Dåliga passningar, loj och allmän säkerhetsrisk och Marcel fick också kliva av efter knappa 64 minuter. Fredric Fendrich fick spela från start eftersom Christer Persson var avstängd och ”Fidde” gör en helt okej första halvlek men märks knappt i den andra.

NOTERBART…

## Kul med så mycket folk! Synd då att laget inte bjuder upp och visar hur bra fotboll man kan spela.
    ## Santos hade en boll inne men blev avvinkad för offside.
    ## Inte en enda varning under matchen. Kan man tolka det som dålig inställning? Ja, i en sådan här match hade man hoppats på att någon gick in och väckte de övriga men ingenting hjälpte idag och det var heller ingen som försökte.
    ## Ett enda avslut på 45 minuter, på hemmaplan, inför storpublik, mot jumbon…
    ## Det är svårt att hitta några ljuspunkter en kväll som denna men det var kul att se Jesper Ritheim igen…
    ## Andreas Nilsson fick pris som förra årets bästa spelare av J-Södras Supporterklubb innan avspark. Priset fint överlämnad av Henrik Berntsson.
    ## Spelarkritik: De flesta kan betydligt bättre och tur är det väl att det är match redan på söndag igen. Patrik Redo och Peter Klancar får godkänt dock.