Ljungskile SK — Jönköpings Södra IF

0
    303

J-Södra kom tillbaka snabbt efter den svaga insatsen i veckan mot Väsby. Idag blev det nämligen seger mot Ljungskile på Starke Arvid Arena. Matchhjälte blev, som många gånger förr, Ricardo Santos som sköt in en straff i slutet av första halvlek.
    Det blev en lång och tuff andra halvlek för J-Södra som efter sin 1-0 ledning mest fick försvarar sig. Chanser saknades inte för hemmalaget men både ribban och stolpen var ivägen för ett ivrigt Ljungskile. Hemmalaget uppträdde så ivrigt i andra halvlek att deras tränare Bosse Wålemark blev uppvisad till läktaren efter stora protester riktade till domaren Andreas Ekberg.
    Två jätte chanser fanns till kvittering. Först var det Liridon Kalludra som sköt i i ribbans underkant och ner och Ljungskilespelarna signalerade för mål men domaren friade. Den andra stora chansen fick Johan Patriksson men hans boll gick stolpe- stolpe innan bollen räddades.
    Ljungskile som är mycket fysiskt lag tog vara på alla fasta situationer och slog många höjdbollar mot Södraförsvaret men med tur och skicklighet lyckades man freda sitt mål trots att Micke Axelsson ”bara” gjorde en stabil insats…
    Den första halvleken startade likt den andra med ett offensivt hemmalag där man tryckte tillbaka J-Södra ordentligt. I första kom J-Södra tillbaka och tar tag i spelet och får också med sig 1-0 efter en mycket tveksam straff. Patrik Redo skjuter ett skott som tar på en LSK spelares arm utmed kroppen. Domaren blåser straff trots stora protester från hemmalaget. Ricardo Santos kliver fram till straffpunkten och slår behärskat in bollen i målvaktens högra hörn.
    Beröm denna kväll går till Christer Persson som var Södras bästa spelare. Beröm också till Tom Siwe, Peter Klancar och Tommy Thelin.