Jönköpings Södra IF — Landskrona BoIS

  0
  317

  Matchfakta

  Det var mycket som påminde om förra hemmamatchen mot Väsby United ikväll då gästerna Landskrona gjorde om bravaden och vann med 2-0. Gästerna var skickliga i defensiven och gav inte hemmaspelarna mycket utrymme till målchanser. J-Södra bjöd på Landskronas ledningsmål efter 13 minuters spel och 2-0 kom i den 90:e minuten genom inhopparen Alexander Zaim.
  – Jag är glada att vi gick segrande ur den här matchen, sade Landskronas tränare Anders Linderoth efter matchen. Ska man vara ärliga så var väl J-Södra inte ens nära att nå ikapp skåningarna.
  Efter det tidiga självmålet (Tom Siwe) så hade J-Södra förbaskat svårt att få till något framåt. Den så viktiga sista tredjedelen i spelet fungerade inte alls och så var det också senast hemma mot Väsby. Prestationsångest?
  Trots ”bara” 0-1 så uteblev det starka forcering man hade hoppats på och trots ett ganska tidigt dubbelbyte i minut 58 så var det ett alldeles för segt och uddlöst hemmalag. Jag tycker ändå att en sådan spelare som Kristen Viikmäe försöker att tända till laget men det räckte inte. Det är förövrigt konstigt att Viikmäe inte får starta en sådan här match men Nordin/Jankevics verkar ha fullt förtroende, och då menar jag f-u-l-l-t, för vissa spelare…
  Patrik Redo började matchen som yttermittfältare och hoppade sedan upp ett snäpp när Tommy Thelin överraskande fick kliva av. Redo tillhörde de bättre denna kväll och han säger själv att han trivs bättre i en anfallsroll.
  När J-Södra hade gjort sina byten så visste nog inte tränarduon vad de skulle hitta på. Någon kläckte hursomhelst att Danne Karlsson skulle kliva upp som någon centralplacerad mittfältare. Alla såg förvånade ut, inte minst Danne själv.
  Den uteblivna stormen blev istället till en kontring då Landskronas inhoppare Alexander Zaim fick två chanser att punktera matchen. Först räddade Axelsson men på returen var Zaim före tre södraiter och förlusten var ännu klarare.
  Noterbart…
  ## Kul att jesper Ritheim fick göra säsongsdebut!
  ## Än en gång mycket folk på läktarna och hade ”vi” vunnit den här matchen så hade det säkert blivit ännu fler i mötet med serieettan Mjällby nästa torsdag, men men…
  ## Uros Hojan fick spela från start och jag vet inte om det som ytterback han ska spela…
  ## Matchen påminde återigen om fjolårets Södra. Och det är ingen rolig påminnelse…
  ## Christer Persson var bandagerad efter matchen. Foten såg svullen ut och det är bara att hoppas att det inte var så farligt.
  ## Man hade varnat för Pär Cederqvist innan match och han låg bakom gästerna 1-0 mål då han satte Micke Axelsson ur spel. ”Fult men smart” summerade Axelsson det hela…
  ## Morten Nielsen i Landskrona hade jag gärna sett i J-Södra… Riktigt bra så länge han orkade.
  ## Jag som trodde vi skulle slippa Jörgen Pettersson. Då dyker han upp på Landskronas bänk. Numer är dock Jörgen individuell tränare för Landskrona.
  ## Detta var sjunde matchen mellan lagen i SE och fortfarande ingen seger för ”Di Gröne”…
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 0-2 (0-1)
  0-1 12:16 Självmål
  0-2 89:21 Alexander Zaim

  LAGET:

  Mikael Axelsson

  Tom Siwe
  Daniel Karlsson
  David Blomkvist
  Uros Hojan

  Patrik Redo
  Christer Persson
  Fredric Fendrich (ut 58)
  Peter Klancar (ut 73)

  Tommy Thelin (ut 58)
  Ricardo Santos
  Inhoppare:
  Marcel Sacramento (58)
  Kristen Viikmäe (58)
  Jesper Ritheim (73)

  STATISTIK:

  Skott: 9-15 (5-6)
  Skott på mål: 5-7 (4-3)
  Hörnor: 4-5 (2-2)
  Frisparkar: 10-16 (3-5)
  Offside: 2-3 (1-1)
  Varningar: 2-0 (1-0) (Uros Hojan, Tommy Thelin)

  Publik:
   3.315

  Domare:
   Johan Hamlin, Bro

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  1 juni 2009 19:00 Superettan 2009 3315 Johan Hamlin

  Lämna ett svar