Jönköpings Södra IF — Landskrona BoIS

0
    324

Det blev återigen en hyfsad insats med noll poäng som resultat när J-Södra ikväll mötte tabellnian Landskrona Bois. Gästerna gjorde målen och det var väl det som var skillnaden denna kväll. Matchen slutade med en 3-1 seger för Landskrona och för J-Södras del ser det dystert ut.
    Första halvleken andades ändå hopp. Med ett nytt forwardspar i Karlefjärd-Backman skapade J-Södra tillräckligt med chanser för att det skulle bli något mål framåt men som så många gånger förr är ”vi” alldeles för obestämda i avslutsfasen. Johan Karlefjärd och Jesper Ritheim hade båda frilägen men kunde inte förvalta chanserna. Karlefjärd försökte runda målvakten Sebastian Karlsson men den sistnämnde räddade och sedan hade Ritheim en boll till höger precis innanför straffområdet men tog i alldeles för mycket och bollen gick högt över målet. En Södraledning efter de chanserna hade inte varit orättvist men istället går Landskrona till motangrepp och gör retfullt enkelt 0-1 genom Pär Cederqvist. Christer Persson kommer på mellanhand i det defensiva arbetet och bollen går till Cederqvist som vänder runt och skjuter direkt. Nadj halvsover och hinner inte ner till sin vänstra stolpe och 0-1 är ett faktum. Ett oerhört tungt mål för J-Södra som ändå försöker få till en kvittering per omgående. Närmast var Backman som fick till en bra nick efter hörna i den 36:e minuten men målvakten räddar till ny hörna som blir resultatlös. Landskrona har sedan halvlekens sista farliga chans då Johan Persson i en kontring skjuter ett stenhårt skott som Nadj räddar.
    Andra halvleken börjar med att J-Södra byter ut Jesper Ritheim som hade en tung första halvlek mot Tommy Thelin. I och med bytet klev Karlefjärd ner på mittfältet och så var anfallsparet det gamla vanliga. J-Södra försöker skapa chanser i inledningen med Landskrona sticker emellan och får 0-2 tursamt efter att hemmaförsvaret och Nadj kommit på mellis och duktige Johan Persson får bollen i mål. Återigen ett märkbart ”enkelt” mål av gästerna och J-Södraspelarna fick en gigantsik uppförsbacke direkt.
    Det skulle dröja till 75:e minuten innan J-Södra skulle få hål på Landskrona och det behövdes en straffspark. Erik Backlund rivs i skottögonblicket och domaren Antti Kanerva blåste straff. Stensäkre Thelin satte enkelt straffen i mål och ett visst hopp infann sig för de nervösa entusiasterna på läktarna. Något farligt läge till 2-2 hann man inte skapa för drygt fyra minuter senare punkterade Pär Cederqvist matchen med sitt andra mål för kvällen.

Noterbart…

##J-Södra har fortfarande tur med resultaten. Samtidigt vann Åtvidaberg över Degerfors vilket betyder att J-Södra ligger kvar på kvalplats.
    ##Släkten är alltid värst. Värnamofostrade Pär Cederqvist avgjorde den här tillställningen och visade vad det är J-Södra saknar om det nu var någon som inte förstått det.
    ##Landskronas tränare Anders Linderoth var nöjd med tre poäng och menade på att hans lag var lite kyligare och det är bara att hålla med.
    ##Thomas Ek laborerar vidare och ikväll spelade man med två mittfältare på topp. Till än början såg det hyfsat ut men uddlösheten finns där och det känns att bollen aldrig kommer att gå in.
    ##Alexander Nadj blandade och gav och deras 1-0 mål såg lite väl billigt ut.