Jönköpings Södra IF — Mjällby AIF

0
    275

J-Södra hängde bra med i en halvlek men sedan drog serieledarna iväg. Matchen slutade 3-0 till Mjällby efter 1-0 i paus. Detta var tredje raka hemmamatchen då J-Södra klev av mållösa.
    Mjällby började piggast och det skulle bli mittbacken Juan Robledo som gjorde det första målet efter dryga 23 minuters spel. Målet kom till efter hörna och på andra chansen får Robledo bollen i mål.

J-Södra hade chanser till kvittering och närmast var Peter Klancar som drog till ett hårt skott i stolpens utsida.I andra halvlek chocköppnade Mjällby med att göra 2-0 efter bara en och en halv minuts spel av Marcus Ekenberg fint framspelad av Robin Cederberg.
    J-Södra försökte efter kallduschen att ta tag i spelet men Mjällby dominerade stort spelmässigt. Marcus Ekenberg och Erton Fejzullahu var ständigt heta framför Micke Axelsson i Södramålet.
    Efter ett dubbelbyte då Andreas Nilsson och Marcel Sacramento kom in fick laget lite energi men de klara chanserna kom man inte fram till. Det ska också sägas att Mjällbys defensiv är otroligt stark och mittlåset med Robledo och Rosengren måste vara seriens bästa.
    Matchen punkteras definitvit då Ekenberg sätter sitt andra mål för kvällen i minut 78.
    * * * * *
    Tränaren Olle Nordin var helnöjd med lagets första halvlek. – Vår första halvlek är något av det bästa vi har presterat den här säsongen. Att vi kan störa Mjällby på det viset och kanske till och med borde haft ledningen ska killarna verkligen ha en eloge för.
    0-1 22:25 Juan Robledo
    0-2 46:14 Marcus Ekenberg
    0-3 77:30 Marcus Ekenberg