Jönköpings Södra IF — IK Brage

0
    331

J-Södra spelade åter 0-0 och har nu inte gjort mål på fem halvlekar. J-Södra var solklart närmast segern och radade upp chanser i andra halvlek. Cederqvist hade en boll i stolpen och Thelin hade en klockrent i ribban. I sista minuten räddade också en Bragespelare bollen på mållinjen. Det var med andra ord inte våran dag idag.
    Det hade snackats om en sexpoängsmatch innan match och sett till hur de andra matcherna slutade hade en seger ikväll gett ett rejält försprång till de tre sista lagen. Nu blev tyvärr bara en poäng och det känns riktigt surt med tanke på alla de chanser man skapar framförallt i slutet av matchen.
    I det stora hela var det här en seg historia där den första halvleken inte alls levde upp till det fina hemmaspel vi vant (?) oss vid på slutet. Daryl Smylie och Sheriff Suma är närmast att ge oss ett mål men det var inte våran dag ikväll. I andra halvlek började som den första slutade och det tog ungefär halva halvleken innan den riktiga forceringen startade. Brage insåg vad som skulle hända och tog det säkra före det osäkra och backade hem med hela laget. I den 79:e minuten var alla beredda på måljubel men både Pär Cederqvist och Tommy Thelin fick hejda sin målhunger då både stolpe och ribba var på motståndarnas sida.
    Brages tränare ursäktade inte sina mannars poäng och efter slutsignalen kunde man tro att Borlängelaget vunnit matchen. Det var betydligt tystare i Södralägret och Andreas Jankevics kunde bara konstatera att det inte var våran kväll ikväll…
    NOTERBART
    ## Brage ”firade” så efter den mållösa tillställningen att Hasse Lindbom fick jaga rätt på tränaren Lennart Andersson efter matchen så att denne kunde infinna sig på presskonferensen.
    ## Femte matchen på rad utan seger är tangerat rekord under SE-tiden för J-Södra. Men visst önskar man att det var lite fler trepoängare i den raden…
    ## Fem är också gångbart då det gäller mållösa halvlekar för J-Södra. Inget gott tecken men ikväll var det verkligen ett större under att vi i n t e gjorde mål.
    ## Två raka 0-0 matcher och visst ska defensiven hyllas!
    ## De som har haft sommarlov och kom tillbaka till Vallen fick nästan se ett helt nytt J-Södra. Suma, Smylie, Thorbjörnsson och Östlundh har höjt nivån i laget, utan tvekan.
    ## På tal om bra defensiv. Brage visade upp ett oerhört tajt försvar och det gavs inte mycket utrymme till oss.
    ## Linus Hallenius gjorde ett ordetnligt ryck i skytteligatoppen efter hans två mål på Öster ikväll. PC kammade noll för andra matchen på raken och jag tror att han grämmer sig rejält efter det missade friläget i första halvlek.
    ## Daryl Smylie börjar veva upp mot formtoppen och hade också han en fin chans att näta under första halvlek. Ikväll blev det 90 minuter för första gången i år.
    Jönköpings Södra – Brage 0-0
    Publik: 2.451
    Domare: Lars Olsson, UmeåLAGET:
    Alexander Nadj, Tom Siwe, Christer Persson, Marcus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson, Tommy Thelin (Robert Walker, 80), Dennis Östlundh, Kristoffer Fagercrantz, Daryl Smylie, Pär Cederqvist, Sheriff Suma (Patrik Redo, 69)
    Skott: 15-7 (6-6)
    Skott på mål: 7-4 (2-4)
    Hörnor: 10-4 (1-4)
    Frisparkar: 17-14 (9-3)
    Offside: 4-1 (4-0)
    Gula kort: 2-1 (0-0) (Fagercrantz, Smylie)