IK Brage — Jönköpings Södra IF

0
    318

Nykomlingen Brage kunde vinna dagens möte mot J-Södra med klara 4-1 efter 2-0 i paus. Trots att J-Södra inledde matchen starkt rasade allt då Brages Robbin Sellins jätte lyra från 40 meter gick in bakom Bakiu. Kort därefter satte Johan Eklund 2-0 på nick.
    För tredje matchen i rad kammade J-Södra noll. I mötet mot Brage saknades inte chanserna men laget är väldig sårbara för mål i baken. Efter en pigg öppning där bland annat Tommy Thelin hade ett skott i insidan av stolpen räckte det med att Brage gjorde ett mål för att spelet totalt skulle komma av sig. Ryggraden verka inte finnas där och många spelare bli nervösa när de blir pressade. Kort efter 1-0 gör Brage 2-0 och efter det kommer J-Södra inte tillbaka. Då ska man veta att laget skapade minst lika mycket som hemmalaget. Skillnaden vara bara att Brage var tuffare och hetare och framförallt kyligare när chanserna kom.
    Efter paus kommer 3-0 tidigt och efter det gör Jankevcis ett dubbelbyte. Etéus och Karlefjärd sätts in och man går för en snabb reducering. Den uteblir och matchen stängs definitivt av Johan Eklunds andra mål i matchen, efter 66 minuter.
    Pär Cederqvist reducerar visserligen knappa två minuter efter men närmare än så kommer man inte.

Brage – Jönköpings Södra 4-1 (2-0)
    1-0 Robbin Sellin (26) 2-0 Johan Eklund (29) 3-0 Daniel Åkervall (53) 4-0 Johan Eklund (66) 4-1 Pär Cederqvist (68)
    Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå
    Publik: 3.210

Nuredin Bakiu – Tom Siwe, Christer Persson, Jukka Sauso, Tomas Backman – Robert Walker (ut 82), Darko Glavas (ut 54) – Philip Bernholtz (ut 54), Tommy Thelin, Kristoffer Fagercrantz – Pär Cederqvist
    Inhoppare: Mathias Etéus (54) Johan Karlefjärd (54) Jesper Svensson (82)
    Övriga: Rikard Hallin, David Blomkvist, Eddie Avdic

Skott: 10-12 (5-6)
    Skott på mål: 5-8 (3-2)
    Hörnor: 2-11 (1-3)
    Frisparkar: 6-13 (2-6)