Jönköpings Södra IF — Assyriska FF

0
    330

Göran Marklund blev stor hjälte hos Assyriska då hans sena 1-0 mål blev matchavgörande. J-Södra gjorde en betydligt bättre andra halvlek men lyckades inte spräcka Magnus Bahnes nolla. Sett till hela matchen borde vi fått en poäng med oss.
    – Vi var värda ett kryss, sa en besviken Södratränare på presskonferensen efter matchen. Matchen hade två ansikten och i första halvlek var det gästerna Assyriska som hade det mesta och bästa på planen. Det ska sägas att underlaget på Vallen inte är av denna värld men det är lika för båda lagen och Assyriska behärskade den bäst under de inledande 45 minuterna.
    Jankevics summerade matchen bra när han sa att det var ett ställningskrig över 90 minuter. Efter paus visade hemmalaget att man även kan skapa chanser vilket man inte gjorde någongång under den första. Philip Bernholtz hade en vass chans efter 69 minuter men hans avslut räddade Magnus Bahne i Assyriskamålet. Philip gjorde förövrigt sin första superettanmatch från start och spelade upp sig efter en lite nervös inledning.
    I 83:e minuten får Assyriska jubla då måltjuven Göran Marklund får två chanser att spräcka målnollan. Första chansen tar i stolpen och Marklund är först på returen och rakar in bollen. Ett oerhört tungt mål för J-Södra som var det spelförande laget under slutet.
    Jukka Sauso flyttas upp i anfallet under de sista minuterna och man försöker vaska fram chanser men närmare än ett fräsande skott av Etéus kommer man tyvärr inte.
    – Vi är otroligt glada över tre poäng ikväll, summerade Assyriskas tränare Rikard Norling efter matchen.

SÖDRAFEMMAN

5: Jukka Sauso
    En gigant i försvaret. Visade omgående att han är en av lagets viktigaste spelare.
    4: Nuredin Bakiu
    Stabil och säker matchen igenom. Inte mycket att göra på målet.
    3: Christer Persson
    Lugn och säker i mittlåset. Christer har funnit sin roll och jag hoppas att han får spela vidare här även när DK är tillbaka.
    2: Kristoffer Fagercrantz
    Lite slarvig men jobbade ambitiös matchen igenom. När det händer något framåt så är det ofta ”Fagge” som ligger bakom det.
    1: Tom Siwe
    Siwe får ”ettan” för sin attityd som är ljusår bättre än fjolåret. Mer sånt, Tom!

NOTERBART

## Studsigt och hoppigt. Vallens underlag är inte det bästa. – Det går inte att spela fotboll på den, sa Jankevics efter matchen.
    ## Vi hade Sauso, Assyriska hade Mohammed Mbye. Tung, tuff och oerhört svår att ta sig förbi.
    ## Assyriskafansen hade fått ta del av ståplatsläktaren och de uppmärksammade kanske såg banderollen på Hallbyläktaren: ”Kommunen gör oss hemlösa”
    ## Hela åtta varningar i matchen fördelat på 4-4. Fredric Fendrich missar matchen mot Brage eftersom han drog på sig sin tredje varning.
    ## Jag blir fortfarande inte klok på Robban Walker. Han kommer inte alls till sin rätt på det defensiva mittfältet.
    ## Tufft av Jankevics att starta med Bernholtz. Tufft också att byta in Darko redan i den 60:e minuten (mot Walker) och jag antar att Darko får starta mot Brage nu när Fendrich är borta.
    ## Vad har hänt med Tommy Thelin?
    ## PC stångades hela matchen men fick inte ut mycket. Jo, en varning för tjafs. Så onödigt.
    ## I andra halvlek visar J-Södra att man kan spela fotboll. Assyriska såg ointresserade ut och J-Södra låg närmast segern. – En chock, sa Jankevics om Marklunds mål. Det är bara att hålla med.