IFK Norrköping — Jönköpings Södra IF

0
    296

Efter en mållös första halvlek kunde IFK Norrköping gå fram till en odiskutabel seger hemma på konstgräset på Nya Parken. 3-0 blev det efter två mål av Russell Mwafulriwa. J-Södra hade två bra perioder i första halvlek men totalt sett var det här en kassaskåpssäker seger för IFK.
    Efter en hyfsat jämn halvlek faller J-Södra under de sista 45 minuterna. IFK gör snabbt 1-0 genom Mikael Lindskog efter ett högerinlägg av Viktor Rönneklev. I samband med målet får Petter Lennartsson en smäll och tvingas att byta. 2-0 och 3-0 görs av Russell Mwafulriwa efter bjudningar av J-Södra. 2-0 kommer till efter en retur från Bakiu och 3-0 kommer efter en rejäl bjudning av Christer Persson som slår en alldeles för dålig bakåtpassning.
    Jankevics försökte få liv i sitt lag och gjorde samtliga tre byten innan 75:e minuten men inget hjälpte idag.
    Tommy Thelin fick pris som bästa Södraspelare och Cederqvist ska ha en eloge för sin arbetskapacitet.
    Orolig blir man när man se skottstatistiken efteråt: 14-1 när det gäller avslut på mål. Ibland känner man att vi blir alldeles för lättlästa med en ensam spelare på topp. Vi saknar ju helt anfall ikväll.

NOTERBART

## Både Patrik Redo och Petter Lennartsson tvingades byta efter skador.
    CITATEN
    ”Det känns lite konstigt att flora”
    Tommy Thelin
    ”I första var vi överlägsna”
    Thelin igen
    ”Vi kände oss rätt nöjda med den första halvleken och insåg att chansen fanns i den andra”