Jönköpings Södra IF — Assyriska FF

0
    452

J-södra var på väg mot säsongens sista trepoängare då Assyriska fick ett turligt kvitteringsmål i 89:e minuten. Det målet räckte för att Södertäljelaget skulle få behålla sin allsvenska kvalplats och det var vild glädje bland de tillresta Assyriskafansen. J-Södra gjorde åter en bra insats och såg länge ut att ta hem alla tre poängen.
    Det skulle till en riktig målvaktstavla för att Assyriska skulle få fira denna lördagkväll. Samtidigt hemma i Södertälje hade nämligen lokalkonkurrenten Syrianska 1-0 mot Sirius och vid ett oavgjort resultat på Vallen skulle Syrianska ro hem den allsvenska kvalplatsen. Men efter ett mycket turligt mål av Xhvedet Llumnica i 89:e minuten såg han till att Assyriska återtog kvalplatsen och den behöll dem fram till att domaren Antti Kanerva blåset av matchen fyra minuter senare. J-Södras målvakt Alexander Nadj kom helt fel i situationen och det såg riktigt billigt ut från läktarplats.
    Assyriska ska vara tacksamma för ett oavgjort resultat. Tränaren Conny Karlsson var lugn efter matchen och tyckte att hans lag jobbade sig in i matchen och att han var stolt över dem för att de hela tiden kom tillbaka trots målunderlägen.
    J-Södra hade ledningen tre gånger men Assyriska kom hela tiden tillbaka. 1-0 till J-Södra kom genom lagkaptenen Daniel Karlsson som nickade in Tom Siwes hörna. Assyriska uppträdde nervöst och spänt men fick luft under vingarna när Eddie Moussa tryckte in kvitteringen, också det efter en hörna, i matchens 33:e minut. Glädjen var dock kortvarig för dryga minuten senare gav Tommy Thelin hemmalaget ledningen då han får bollen gratis efter en misslyckad rensing från backen Martin Lorentzon och nickar in den i mål. 2-1 ledningen står sig halvleken ut.

Patrick Ekwall i samspråk med Tommy Thelin inför TV4:s kamera

Bild:Jimmy Höglund

Efter paus blev spelet sämre och chanserna avtog. 2-2 skulle dock komma i den 71:a minuten och det var åter Eddie Moussa som nätade för gästerna. Samtidigt kom rapporterna från Södertälje att Syrianska hade tagit ledningen mot Sirius och det betydde att om J-Södra skulle vinna matchen skulle Assyriska missa sin kvalplats.
    3-2 kom också i 80:e minuten då inhopparen Peter Klancar slog in en retur bakom Assyriskas målvakt Oscar Berglund. Tommy Thelin nickade först mot mål men målvakten räddade men på returen står Klancar rätt och prickskjuter in ledningsmålet. Då såg hemmalaget ut att hålla undan men i 89:e minuten kommer kvitteringen av Llumnica.
    NOTERBART…
    ## J-Södra var generösa mot de tillresta Assyriskafansen och lät dem hålla till på HSB läktaren.
    ## Olle tackades av före matchen och fick en inslagen tavla med en Södratröja i. Det ryktas också att Olle tränar Öster nästa säsong, ett Öster som idag blev klara för Superettan.
    ## Återigen en stark insats av J-Södra som sent om siders börjar får ordning på det mesta. Backlinjen har fått mycket skit men i slutet har man hållit ihop lagdelarna bättre och då har också försvaret tajtat till det. Danne Karlsson fick avsluta säsongen med att göra mål dessutom!
    ## Alexander Nadj blandar och ger och kan göra idioträddningar men också släppa in rena skitmål. Halva Södertälje tackade idag…
    ## Peter Klancar visade stor glädje efter hans 3-2 mål och frågan är om det är färdigspelat för Peter i Södratröjan? Inga klara besked ännu men han har blivit erbjuden en förlängning…
    ## Tommy Thelin gjorde en mycket bra insats och visst är man jäkligt nöjd över att TT stannar kvar. En otroligt viktig pusselbit i lagbygget och vi kan bara hoppas att fler pusselbitar läggs rätt nu.
    ## Målvaktsfrågan är en intressant duell då både Micke Axelssons och Nadjs kontrakt går ut. Bakom de finns pojklandslagmålvakten Rickard Hallin som snart är mogen för a-lagsspel. Jag är tveksam om man förlänger med både Axelsson och Nadj och måste jag välja så behåller jag Axelsson.
    ## Marcel Sacramento fick göra ett kort byte idag och det var väl det sista han gjorde i Södratröjan.
    ## Uros Hojan fick inte spela alls och statusen för honom inför nästa säsong är oklar. Jag gillar Hojan men han har inte alls fått något förtroende av tränarna. Kanske blir det en vändning när vi vet vem som tränar laget nästa säsong?
    ## Jesper Svensson är däremot en av pjäserna som skall vara med till nästa säsong. Idag fick Jeppe spela dryga kvarten och det skulle inte förvåna någon om Svensson finns med i startelvan i premiären av Superettan 2010.
    ## Daryl Smylie nätade i sina fyra första matcher men sen blev det inga mer mål. Nu återvänder Smylie till Kalmar men finns det en chans att få hit honom igen så är det såklart inget att tveka på.

Jönköpings Södra-Assyriska 3-3 (2-1)
    1-0 25:15 Daniel Karlsson (Siwe)
    1-1 32:29 Eddie Moussa
    2-1 33:50 Tommy Thelin
    2-2 70:26 Eddie Moussa
    3-2 79:57 Peter Klancar
    3-3 88:38 Xhvdet Llumnica
    Alexander Nadj, Tomas Backman, David Blomkvist, Daniel Karlsson, Tom Siwe, Johan Karlefjärd (77), Daryl Smylie, Christer Persson (77), Fredric Fendrich (89), Kristen Viikmäe, Tommy Thelin.
    Inhoppare: Jesper Svensson (77) Peter Klancar (77) Marcel Sacramento (89)