Jönköpings Södra IF — Åtvidabergs FF

0
    398

J-Södra slog ut allsvenska Åtvidaberg med 2-1 efter förlängning. Tommy Thelin blev stor matchhjälte och satte båda målen för J-Södra. Det avgörande målet kom i förlängningens andra minut.
    Det skulle krävas förlängning innan vi fick en segrare i kvällens cupmatch. För J-Södras del betydde 2-1 segern säkert mycket. Vi bröt en negativ trend med tre raka förluster och för matchhjälten Tommy Thelin betydde nog de två målen hur mycket som helst.
    J-Södra var värda den här segern och laget kändes hetare än vad Åtvidaberg gjorde. Efter en medioker första halvlek började J-Södra hitta spelet lagom till den andra. 1-0 kom i 69:e minuten genom Tommy Thelin som fick två chanser innan bollen låg i nätet bakom Åtvidabergs målvakt Gustav Jansson. En rättvis hemmaledning och en jublande glad Tommy Thelin. Det målet såg också ut att bli matchens enda men i 87:e minuten kvitterade Åtvidaberg genom Daniel Svärd som obehindrat fick nicka in en välslagen hörna från höger.
    Efter 90 minuters spel väntade ytterligare 2×15 minuters förlängning och efter bara en och en halv minut ger Tommy Thelin J-Södra ledningen igen med ett skott till höger i straffområdet. Den kanonstarten räcker för att J-Södra ska vinna den här matchen. J-Södra har sedan chansen att definitivt avgöra tillställningen men man gör inga fler mål. Åtvidaberg får lite mer att säga till om då man jagar en kvittering och man skapar några chanser men någon jätte forcering blir det inte.
    Skönt med en seger även om det inte ger några poäng. Jag hoppas detta peppar killarna ännu mera inför nästa veckas matcher. Tidigare har jag varit tveksam till spelsystemet och jag fortsätter att framhäva att 4-4-2 skulle passa oss bättre, åtminstone just nu.
    Spelarbetyg: Jukka Sauso spelar med pondus och är outstanding i luftrummet. Tveksam med passningarna emellanåt men en otroligt viktig kugge där bak. Tommy Thelin måste framhållas efter två viktiga mål. Blev bättre och bättre och allra bäst efter första målet. Pär Cederqvist jobbar stenhårt men fick inte med sig några fullträffar. Hade några bra chanser men det ville sig inte för Pär ikväll. Tomas Backman gör en stark andra halvlek då hans riviga spelstil kommer till sin rätt.

NOTERBART

## Bara 469 åskådare på plats och det är en riktigt pinsam siffra. Man kan dock fråga sig varför publiken ska bry sig om knappt klubbarna och förbundet gör det. Inga matchprogram, inga lotterier, ingen fjärdedomare osv osv.
    ## Åttondelsfinal nästa och den kommer att spelas runt den fjärde juli.
    ## Tommy Thelin fick äntligen göra säsongens första mål. Jag tror att de målen betyder oerhört mycket för Tommy som idag fick spela på högerkanten.
    ## J-Södra ställde upp med en uppställning som på planen blev 4-1-4-1. Tanken var säkert att ge Cederqvist mer understöd men det dröjde nästan hela matchen innan vi såg skymten av det. Fendrich fick det defensiva uppdraget och klarade det bra medan Robert Walker skulle vara mer offensiv. Nu blev det väldigt konstigt då alla på mittfältet spelade i rad och ingen på kanterna.
    ## Var är kantspelet? Det blev bättre då Patrik Redo kom in men det måste bli bättre. Detta gäller även ytterbackarna som är rädda att följa med och fylla på. Tomas Backman gjorde en bra andra hälft av matchen och var då mer verksam offensivt.
    Jönköpings Södra-Åtvidaberg 2-1 eft förl (0-0)
    1-0 Tommy Thelin (69) 1-1 Daniel Svärd (87) 2-1 Tommy Thelin (92)
    Domare: Andreas Ekberg